Granskning

SD-politiker - SD borde rimligtvis haft runt 40% i valet om det inte valfuskats

Att sverigedemokratiska politiker försöker fördumma och hetsa upp väljarna med galna konspirationsteorier är inget nytt. Senast igår skrev vi en status om denna konversation som pågick i ett SD-forum på Facebook:

Det här är bara för dumt… Värsta av allt är att vi vet att SD-politiker ser detta utan att ingripa. Man älskar att sina väljare tror att det till exempel är odemokratiskt att SD inte får sitta i regeringen. De blir mer fogliga och trogna partiet då.

1378260_733988953316978_982903294708485914_n

 

Ett annat exempel på när SD-politiker försöker elda på massorna kom som ett brev på posten under förmiddagen. Denna gång handlar det SD Sundsvalls Christina Vallsten som på sin officiella FB-sida påstår att SD egentligen fick 40% i valet, men att ett omfattande valfusk stoppat detta:

Christina Vallsten Sundsvall 1

Vallstens påstående skulle i princip innebära att sveriges alla valförrättare är korrupta och att det finns en sammanslutning av människor/partier som valfuskar. Och allt detta skulle då få fortgå utan att någon i eller utanför Sverige reagerade. Rimligt? Nej självklart inte. Men tyvärr kan vi än en gång se hur SD:s sympatisörer helt okritiskt sväljer dessa konspirationsteorier med hull och hår:

galna

När vi når Vallsten för en kommentar så menar hon att det är flera grupper som valfuskar, men hon vill inte berätta vilka:

Efter vårt samtal lägger Vallsten upp följande status:

Christina Vallsten Sundsvall***UPPDATERING***

Vallsten har nu svarat oss på sin FB-sida, vi återkommer löpande:

Christina Vallsten Sundsvall 2

sdfsdfsdf

 


Stötta vår verksamhet
  • 78
    Delningar