Att sverigedemokraterna gillar Kent Ekeroths projekt Avpixlat är väl egentligen ingen nyhet. Gång på gång har vi sett hur sverigedemokraternas hemsidor haft RRS flöde från främlingsfientliga Avpixlat eller helt enkelt kopierat in artiklar från bloggen.

Bild: Kuriren

Nu tar man det till en helt ny nivå rapporterar kuriren (för bild) när man aktivt börjar skicka med reklam för Avpixlat tillsammans med sin egna tidning SD-kuriren.

Riksdagsledamoten och ansvarige utgivare Richard Jomshof vill dock hävda annat:

”Det måste vara ett eget initiativ från utdelaren”

Detta kanske han kommit undan med om det inte vore just för att riksdagsledamöter, kommunpolitiker och officiella hemsidor gång på gång använder sig av Avpixlat som källa eller rena texter. Det är så vanligt att vi inte ens känner oss manade att länka till källor. Sök på valfri sverigedemokratisk hemsida så kommer ni förstå vad vi menar.

Intervjun fortsätter med:

Internetsidan, som tidigare hette Politiskt Inkorrekt, har bland annat gjort sig kända för att hänga ut invandrare som pekats ut som brottslingar. Detta är något som Richard Jomshof tar avstånd ifrån.

–  Man ska inte gå ut med en människas identitet förrän personen är dömd, säger Jomshof.

Att sajten rapporterar om invandringsrelaterade nyheter som de anser att media censurerar har han dock inga problem med. Han menar att sidan är existensberättigad, men att de skulle tjäna på att bli mer professionella.

–  Jag tror språket är viktigt för att nå ut till massorna, säger han. För hårt språk kan skrämma bort presumtiva sympatisörer.

Än en gång vägrar ledande Sverigedemokrater ta avstånd från främlingsfientliga bloggen, Avpixlat. En sida som flertalet gånger vart föremål för polisutredning, men alltid kommit undan på grund av sin anonymitet. Något Sverigedemokraterna är väl medvetna om, men inte tycks bry sig om. Det känns ju extra märkligt när de är ett parti som vill profilera sig med tuffare kriminalpolitik.

För att ge en insikt hur Avpixlat fungerar så kan vi ge er ett par exempel:

Avpixlat lade upp en artikel om massbröllop mellan fullvuxna män och barn i Palestina. En artikel som senare försvann utan dementi eller ursäkt. Varför? Ja det framkom ganska snart att artikeln var fejk, men i sitt iver att hetsa mot muslimer hade man missat detta. Varför dementi uteblev kan vi ju bara spekulera i…

En annan spännande artikel var när man uppmanade sina läsare att fota luciatåg. Detta i syfte att hänga ut barnen på hemsidan för att identifiera just papperslösa barn. Detta utan en enda tanke på att barn med skyddad identitet var fyra gånger fler än vad det beräknas finnas papperslösa barn i Sverige.

Att ge sig på barn tycks inte vara ett problem för Avpixlat. Att flertalet av fotoförbudsfallen förmodligen handlade om barn med skyddad identitet hade man inte funderat över. Det visar ganska tydligt hur långt och hur många lik man är villig att kliva över i sin hets mot invandrare.

Värt att notera är att majoriteten av de rasistiska, våldsbejakande och främlingsfientliga kommentarer från Sverigedemokrater som vi outat var just på Avpixlat. Något man tydligen inte har ett problem med när man modererar kommentarer. Däremot har man problem med oliktänkande eller folk som påpekar felaktigheter i artiklar. Då är det mer regel än undantag att kommentaren försvinner.

Det är alltså denna blogg som Sverigedemokraterna mer än gärna gör reklam för. Dagligen.