Dumheter

Åkessons flickvän till attack mot SDU:s ordförande

Igår frågade vi om det var rätt läge att ta fram stora popcornskålen, nu när SDU och SD tycks hamna i ordentligt bråk med varandra. Idag visar det sig att vi inte hade helt fel. Nu har nämligen ett internt brev läckt ut, skrivet av Louise Erixon som är Jimmie Åkessons flickvän och Björn Söders sekreterare. Brevet som skickades ut i SDU kritiserar både ordförande Gustav Kasselstrand och vice ordförande William Hahne – och inte särskilt nådigt heller:

”Den politiska och kommunikativa omognad som dessa två personer påvisat, är en stor risk både för ungdomsförbundets och moderpartiets trovärdighet.”

Och vidare:

”Artikelns avsikt upplevs vara en mycket aggressiv krigsförklaring mot partiledningen”.

Louise Erixon slutsats: ”Jag kräver att Gustav Kasselstrand och William Hahne snarast avgår från sina poster i SDU.”

Ojojoj. Det är verkligen ord och inga visor i.
I en intervju med Expressen igår uttalade sig Gustav Kasselstrand om hur han uppfattat reaktionerna på den debattartikel som han och Hahne skrev om Erik Almqvist:

Det är klart att man kan ha olika uppfattningar i en rörelse, så stark är vår rörelse – att man kan tycka olika.

Frågan är förstås exakt HUR mycket olika man kan tycka – och om hotet för att Kasselstrand ska bli avskedad för illojalitet fortfarande finns kvar? Det ska onekligen bli spännande att se om konflikten mellan parti och ungdomsförbund kommer trappas upp ytterligare av detta, eller om Kasselstrand rättar sig in i ledet och accepterar att han kanske inte alltid har möjligheten att tycka olika? Särskilt inte i frågor som är såpass känsliga för en redan, troligtvis mycket, stressad partiledning…


Stötta vår verksamhet