Dumheter

Avpixlat om Zlatans reklamfilm – den luktar bushweed, gängkriminalitet och brända bilar

pull up
Written by Henrik Johansson

Med endast det 13 sekunder långa förhandsklipp som släpptes tidigare i veckan gjorde SD:s blodhund på nätet ett försök att recensera den Volvoreklam där Zlatan medverkar. Och som vanligt när det gäller Zlatan så är förvirringen total inom SD-leden. ”Han är ju jävligt bra den där Zlatan, men fan han är ju en såna där invandrare”.

Utifrån att – i förhandsklippet – sett Zlatan sitta på en sängkant och göra några pull-up’s så kommer Avpixlat med följande recension:

Den svenska nationalsången är tråkig anser fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic, 32, som erkänner att han aldrig sjungit den vid en landskamp. Inte heller återspeglar den enligt Ibrahimovic “det nya Sverige”, det i invandrarenklaven Rosengård där han själv växte upp, ett område som bara företer avlägsna likheter med det verkliga Sverige som vi kände det i tusen år innan massinvandringen slog sönder landet. I en reklamfilm för Volvo som lanseras på lördag presenterar Ibrahimovic därför en ny gettoversion av nationalsången.

 

Vi kan i klippet ovan höra ett kort förhandssmakprov på låtens miljonprogramsarrangemang som doftar starkt av bushweed, gängkriminalitetens krutrök och brända bilar. Det är gjort av gamle hitmakaren Max Martin. Enligt uppgift ska även texten ha fått sig en anpassning till hur Sverige ser ut 2014 och enligt Ibrahimovic också bör se ut – “blandningar överallt“, “bara att gilla läget och acceptera det“.

 

Zlatan säger sig iofs vara stolt över att vara svensk men för honom betyder det något annat än för oss andra – inte att ha sina rötter i Sverige utan att ha en pappa som är från Bosnien och muslim och en mamma som är från Kroatien och katolik.

Vi känner inget behov av att kommentera Avpixlats rasistiska dravel närmre, men däremot är det intressant att se hur reklamfilmen i sin helhet lever upp till Avpixlats förhandsrecension:

Säga vad man vill om filmen, men maken till nationalromantik har vi sällan skådat. Ett tips till Avpixlat är att fortsättningsvis inte döma filmer på huvudrollens hudfärg/härkomst. Det kan lätt bli fel då….

Reaktionerna på Avpixlat innan hela reklamfilmen släppts:

Reaktionerna på Avpixlat efter att reklamfilmen släppts:

 


Stötta vår verksamhet