Dumheter

Avpixlat plockar rasistpoäng på journalists död – inom en snar framtid sker det i Sverige

Så kom dagen då SD:s favvosajt Avpixlat försökte plocka rasistpoäng på en svensk journalists död. Nils Horner blev skjuten i tjänsten som reporter på en gata i Kabul och befann sig i ett av världens mest instabila områden. Avpixlat har naturligtvis en egen teori om skjutningen – tagen ur luften.

Gärningspersonen är ännu på fri fot och inte identifierad. Det finns dock goda skäl att anta att dådet har utförts av någon västfientlig radikal muslimsk gruppering eller person. Horner har arbetat som utrikeskorrespondent för Sveriges Radio sedan 2001. Han blev 51 år gammal.

Radikal islam bedöms av Säpo tillsammans med vänsterextremism utgöra de största hoten mot demokratin i Sverige. Det som på tisdagen skedde i Kabul kan mycket väl inom en snar framtid bli verklighet också på Stockholms gator.

Syftet med texten är som vanligt att misstänkliggöra muslimer för att sen kunna peka ut och hetsa mot muslimer och folk från Mellanöstern i Sverige. Det är samma extremism och konspiratoriska resonemang som Breivik och övriga religiösa och politiska extremister använder för att rättfärdiga sina brott. Avpixlat tar alltså till samma propagandistiska metoder som de extremister man säger sig bekämpa för att hetsa sina läsare till blint rasistiskt hat.

Och inte nog med det. I det avslutande stycket sorterar Avpixlat bort organiserade nazister från Säpo:s listade hot mot den svenska demokratin. Att sex personer blev anfallna av nazister så sent som för tre dagar sedan har tydligen gått hatsajten helt förbi.

Att använda en svensk journalists död till sina egna rasistiska syften är vidrigt och blir inte mindre hemskt då man använder det i syfte att måla ut alla muslimer som terrorister.


Stötta vår verksamhet