Dumheter

Avpixlat skyller jätteavancerat hack på ryska maffian – SD-man skyller på Jan Helin

Som våra läsare säkerligen har märkt, läst eller på något sätt blivit varse så har Sverigedemokraternas inofficiella partiorgan Avpixlat legat nere ett par dagar. Teorierna om varför bloggen varit nersläckt har varit många: är det SD som dragit ur proppen? Har de blivit reformerade och kommit på att de inte alls vill driva en rasistisk blogg? Har Mister Avpixlat, Mats Dagerlind, skaffat ett samvete och sagt ”Nä vet ni, nu får det vara NOG!”? Eller har det helt enkelt tillstött rättsliga påföljder..? Ingen har vetat varken in eller ut, men få har sörjt bloggens tystnad.

Nu väljer dock Mats Dagerlind i egen hög person att bryta tystnaden i en intervju med Dagens Opinion. Där berättar han att Avpixlat utsatts för ett mycket avancerat hack – eller nåja, iallafall nästan. Han säger att bloggen blivit utsatt för en avancerad överbelastningsattack. Okej, sådant händer, vi drabbas också av sådana fenomen då och då. Men det hela blir högst absurt när Dagerlind börjar spekulera i VILKA som kan ligga bakom en sådan attack:

Det som har hänt nu är att någon antirasistisk organisation eller autonomvänstern har haft kontakt med någon kriminell organisation, kanske ryska maffian eller liknande, som har enorma resurser att skicka skräpdata och nu mot betalning attackerar Avpixlat.

Hmm…va? Ska alltså svensk autonom vänster, eller valfri antirasistisk organisation, ha betalat ryska maffian för att jäklas med Avpixlat..? Det är något av det långsöktaste vi läst. TÄNKTE VI TILLS VI LÄSTE DETTA:

westling

Efter intervjun med Avpixlats frontfigur spreds som synes andra teorier. En av de som engagerade sig, som ni ser ovan, är Sverigedemokraten Christian Westling. Ja, ni vet han som gillar järnrör. VAD kan då bli mer absurt än att beskylla ryska maffian för Avpixlats tystnad..? Tja…att som Westling beskylla Jan Helin ligger nog på topplistan faktiskt.

Jan Helin är alltså, för den som inte vet det, chefredaktör för Aftonbladet. Men vad står det då i denna chattlogg, från Pastebin där man absolut aldrig någonsin kan redigera ett dokument?

janhelin

Vi är ganska säkra på att Jan Helin inte beordrat någon rysk maffiaboss att jäklas med Avpixlat. Faktiskt. Tämligen, tämligen säkra. Att en Sverigedemokrat, som vill kandidera till EU-valet, väljer att sprida detta är ganska oroväckande. För hans skull, alltså. Det värsta är ju att han verkligen tycks tro på det också:

westling2Här Sverigedemokrater, har ni er potentiella kandidat till EU-valet! Nå, ni vill ju typ gå ur EU så kanske är det här det bästa ni kan skrapa fram..? Men hur tillförlitlig är då den här chattloggen som Westling refererar till..? Ungefär lika tillförlitlig som den chattlogg IRM kan publicera nedan:

avpixlatåkesson

Ryska maffian, Jan Helin eller Jimmie Åkesson själv? Tja, vem som ligger bakom attackerna, eller om det ens skett några attacker, mot Avpixlat…det lär vi aldrig få veta. Men vi kan iallafall skratta åt spekulationerna under tiden.


Stötta vår verksamhet