Dumheter

Avpixlat vitpixlar misstänkt dubbelmördare och skyller på Aftonbladet

FLASH: Avpixlat ljuger. Eller ja, det är väl kanske inte så stort nyhetsvärde i det då de ofta brukar vara duktiga på att fritt tolka sanningen. Men den här gången måste vi säga att de varit oerhört osmidiga. Få kan ha missat dubbelmordet som senaste dagarna fått mycket utrymme i media. Få kan heller ha missat hur såväl sverigedemokratiska företrädare som SD-sympatisörer har försökt göra billiga poäng på vilken hudfärg gärningsmannen har.

Avpixlat vill liksom inte vara sämre och utnyttjar nu denna väldigt tragiska händelse för att försöka sätta dit Aftonbladet. I inlägget på Avpixlat står det:

Vid sidan av att inte uppge härkomst för den misstänkte kongolesiske dubbelmördaren i Ljungsbro, valde den vänsterextremistiska hattidningen Aftonbladet att för säkerhets skull också vitpixla honom i syfte att i enlighet med tidningens rasistiska diskurs misstänkliggöra etniska svenskar för det fruktansvärda brottet.

Man har bildsatt inlägget med en jämförelsebild som sägs föreställa originalbilden samt Aftonbladets pixlade version. Vi tänker inte lägga ut den här då vi inte vill lägga ut bilder på människor som inte är dömda ännu. Till skillnad från Avpixlat alltså som inte har några sådana moraliska bryderier. Men något är konstigt. För om man tittar på Aftonbladet så ser man en sak rätt så tydligt: det är inte samma bild som Avpixlat använder sig av. Titta själva här (bilden med Aftonbladets logga är den som Avpixlat lagt upp):

avpixlat

 

GIF: Ehsan Fadakar

Så vad tyder detta på? Tja, det är rätt tydligt att Avpixlat SJÄLVA har vitpixlat bilden. De som säger sig kämpa mot sådant har alltså gjort det för att vinna billiga poäng Aftonbladet. Så gör man när man vill hetsa fram fotsoldaterna och deras hot.  Avpixlat skriver själva:

När Aftonbladet döljer *den misstänkte gärningsmannens* rätta ansikte avslöjar man samtidigt med all önskvärd tydlighet sitt eget – och det är inte vackert.

Ja, nu blev det kanske lite pinsamt. För ärligt talat, det är inte bara fult att ljuga – det är rätt korkat också.


Stötta vår verksamhet
  • 1
    Dela