Dumheter

Björn Söders fördomar delas av fler

Björn Söder fick skarp kritik i söndagens Agenda på SVT. Detta på grund av hans uttalande på facebook angående att det kanske finns en anledning till att romer blir diskriminerade, även om nu Söder verkar ovillig att använda just D-ordet. Det visar sig nu, inte särskilt överraskande, att hans uppfattning delas av fler sverigedemokrater. På Borås-politikern Krister Maconis blogg kan man läsa ett inlägg som heter ”Partiskheten i det journalistiska högsätet” som handlar främst om Agendas reportage om Sverigedemokraterna:

Sverigedemokraternas stigande opinionssiffror, inte minst har den senaste Sifo-mätningen har med stor sannolikhet skapat närmast panikartade reaktioner bland det politiska- och journalistiska etablissemanget.

Sverigedemokraterna har suttit i Riksdagen sedan 2010 och har ännu inte vant sig vid att bli granskade som ett riksdagsparti. Kommer de någonsin göra det, eller är det för varmt och mysigt i den där offerkoftan?
Maconi avslutar sedan  sitt inlägg:

Huruvida romerna är mera överrepresenterade inom vissa brottskategorier kan jag i brist på kännedom om forskningsläget inte svara på med någon säkerhet, om så vore fallet skulle det dock inte av olika skäl förvåna mig det bittersta!

Maconi vet alltså inte hur det är – men skulle inte bli förvånad om romer är överrepresenterade inom vissa brottskategorier. Han vet inte hur det är, vilket således betyder att han formulerar sitt resonemang helt utifrån sina egna fördomar. Maconi är kommunpolitiker och en av Sveriges makthavare. Hans fördomar legitimeras av Sverigedemokraternas partisekreterare.


Stötta vår verksamhet