Dumheter

Christian Westling: ”I bästa fall får jag sitta vid Gud faders högra sida.”

Idag kom beskedet att även Christian Westling lämnar sina uppdrag inom partiet. Något han tog med gott mod… eller?

Referensen kommer från Dantes epos La Divina Commedia (Den gudomliga komedin) och den krets Westling nämner är den nionde i helvetet. Wikipedia beskriver det på följande sätt:

Nionde kretsen: Förrädarna mot sina nära och vänner är fast till knäna i en frusen sjö, landsförrädarna till midjan, förrädare till sina gäster till halsen och de som förrått sina mästare är helt infrysta i Cocytos is. Judas, Brutus och Cassius tuggas levande av Satan som är fast i sjöns mitt.

När Westling nästan direkt tar bort sin tweet frågar vi såklart varför och får svaret att han finner det onödigt att bråka. Vi kan dock inte låta bli att påpeka det uppenbara, att eftersom han själv twittrar borde han själv också hamna i nionde kretsen. Själv tycker han dock att han mer hör hemma någonstans mellan andra och tredje kretsen. (Andra kretsen är den där de sexuellt utsvävande hamnar, tredje kretsen är för de omättliga.)
Westling tror dock att han i bästa fall hamnar vid Guds högra sida.

Vi tycker ändå att det är fint att han håller modet uppe, efter en dag då han både fått avsäga sig sina uppdrag inom partiet och dessutom har blivit polisanmäld. Gott humör, eller storhetsvansinne, är ju alltid trevligt…

 


Stötta vår verksamhet