Dumheter

Distriktsorförande(SD) använder Flashback och Nationell idag som källa. Stor intervju.

Sverigedemokraterna i Partille har publicerat ett inlägg om Ronny Karlssons uttalande om att kastrera barn. Man tar avstånd från uttalandet i inledningen för att fortsätta att på ett formidabelt sätt kavla ut ett par konspirationsteorier om media. Förutom den traditionella offerkoftan som man genast drar över huvudet så kommer ett påstående som vi reagerar över och får oss nyfikna. Det påstås på SD:s hemsida att bland annat Göteborgsposten (GP) inte tagit upp det sexövergrepp som ledde fram till Karlssons uttalande.

Vi når först Matz Dovstrand och efter att presenterat mig som Henrik så får jag snabbt frågan om jag skriver för Nyheter 24. Jag svarar nej, men Dovstrand slänger på luren.

När vi senare når Stefan Falktorp Distriktsordförande för SD Bohuslän som uppger sig vara ansvarig för hemsidan tillsammans med Dovstrand, så börjar han med att förklara sin partikamrats ovilja att prata med media:

-Han har haft en tidigare person Alexander Bengtsson som bara ringer och jävlas och vrider på allting. Han försöker bara att få oss att framstå som elaka. Samtidigt som folk i andra partier får begå hur mycket dumheter som helst utan att man skriver om det.

Du menar Alexander Bengtsson från Expo?

-Ja precis. Han har ju jagat oss vid ett flertal tillfällen. Vi får inte skriva om någon utländsk person som begår ett brott. Till exempel när man sparkade in skalle på pensionären i Kortedala. Det skrev inte en enda dagstidning om på elva dagar efter att det hänt. Medans vi hittade det på Flashback och skrev om det jättemycket på vår hemsida. När vi hade skrivit om det i en vecka i sträck så började folk undra varför inte Göteborgsposten skrev om fallet. Då började även GP skriva om fallet. Bland annat för att vi skrivit så mycket om fallet redan. 

Så det var på grund av er som GP skrev om fallet?

-Ja indirekt. Det var någon annan sådan där fristående media som skrev om det också. Så det känns som vi har en roll att spela där. Vi tar upp nyheter som ingen annan vågar.

Falktorp fortsätter att berätta att alla stora tidningar i Sverige mörkar för oss svenskar att det är mest invandrare som begår brott. Han hävdar även att man avsiktligt ljuger i media genom att hävda att invandrare är svenskar.

Vi frågar hur han kan belägga detta?

-Ja det är bara att läsa vad de skriver i Metro tillexempel. Peter Mangs var det bild och namn på när han bara var misstänkt, medans han ”Babyface” som var romsk 15åring och begick massa våldtäkter. Till och med när han var dömd så visade man inte hans bild och namn.

Du tror inte valet att inte visa ”babyface:s” namn och bild har med hans låga ålder att göra?

-Nej. Det är bara för att han har utländsk härkomst och då skyddar man dom hela tiden. Det finns även många 40åringar som man vaktar också. Svenskar och Breivik som är Norsk det kan man skriva om.

I ert inlägg på sidan skriver ni att det är bagatellartade saker som tas upp om SD. Under denna sommar och höst har det uppdagats hotfulla, antidemokratiska, rasistiska och nazistiska uttalanden från Sverigedemokratiska företrädare på alla nivåer. Är inte detta att förminska ganska allvarliga uttalanden och händelser?

-En vanlig medlem i Moderaterna och Socialdemokraterna säger ju samma sak. Varför tas inte det upp? Eller Miljöpartiet och de andra riksdagspartierna. Det är ju enbart när det gäller SD som det tas upp.

Så du menar att det är vanligt bland S, M och MP att man uttalar sig till exempel rasistiska och homofobiskt?

-Ja bland dem som är äldre. De som är 60 år och uppåt.

Vilka är det som uttalat sig rasistiskt och homofobiskt utan att det uppmärksammats då?

-Ja eftersom inte tidningarna skrivit om det så kan jag inte redogöra för det.

Hur kan vi då veta att det är någon som sagt det?

-Jo jag har hört folk som sagt det.

Ni påstår i inlägget på hemsidan att GP inte rapporterat om den händelse som ledde fram till Ronny Karlssons uppmärksammade uttalande om att barn skulle kastreras. Har inte GP rapporterat om detta?

-Nej det har de inte. Inte överhuvudtaget.

När jag googlar händelsen så hittar jag minst 50 artiklar på ämnet inklusive GP som visst skrivit om händelsen. Hur ser du på att ni i Sverigedemokraterna ljuger för era läsare och hävdar att man inte rapporterar om händelsen?

-Alltså jag tror att de skrivit fem rader.

Nej det stämmer inte, plus att det finns femtio andra artiklar om händelsen i nationell och lokal media.

-De har inte skrivit ut nationaliteten!

Men ni hävdar ju att de inte skrivit om det överhuvudtaget?

-Att det är en utländsk person ja.

Nej ni skriver att de inte har skrivit om det överhuvudtaget. Varför hävdar ni det på SD:s hemsida?

-Därför att mycket är felaktigheter i GP och förvridet.

Vet du vad det är för nationalitet på förövaren?

-Det svarar jag inte på. Det kommer du bara använda emot mig.

Men…

Vi blir avbrutna av Falktorp:

-Göteborgsposten är en totalt oseriös tidning tack och hej!

Vi når även Alexander Bengtsson för en kommentar och frågar om det påstådda trakasserierna som han skulle utsatt SD-Partille för:

-Jag önskar att jag hade haft tid att ringa SD partille när de sprider osanning om annan medias rapportering, men jag har dessvärre viktigare saker för mig och lämnar det till övriga journalistkåren.

Hur känner du inför att de påstår att du ringt och ”jävlas” med dem?

-Jag är hedrad att SD-partille hyser en sådan stor beundran för mig att och min journalistiska gärning så att de uppenbarligen drömmer om mig på nätterna och får för sig att jag ringt dem. 

Efter lite bakgrundskoll så visar det sig snart att det inte är Bengtsson som skrivit om SD-Partille utan en annan journalist på Expo. Expo skrev om att SD-Partille använde sig av Nationaldemokraternas tidning Nationell idag som källa till sina texter. Något man uppenbarligen inte uppskattade att det uppmärksammades

 


Stötta vår verksamhet
  • 11
    Delningar