Dumheter

SD-man twittrar om ”langarafrikaner” och hånar muslimer

Christoffer Dulny, medlem i SDU och även politisk samordnare för Sverigedemokraterna, tycker om att twittra. Ibland kanske lite väl mycket. Vi uppmärksammade hans twitter-konto efter följande tweet:

Vi tycker att det är en mycket kreativ lösning på problemet med langning på Sergels torg (ett ganska välkänt problem), det här att bygga igen torget. Alla vet förstås att droglangning inte kan ske under tak! Eller vad menar Dulny egentligen? Kanske är det så att han skulle vilja bygga in torget och sedan inte släppa in några afrikaner, eftersom det enligt honom bara är afrikaner som langar? Om detta kan vi förstås bara spekulera. Vi är dock helt övertygade om att nationalitet och ursprung inte är det som avgör vem som blir droglangare eller inte…

Dulny har dock publicerat ett ännu mer kreativt tweet, där han för pedagogikens skull också bifogat en bild så att ingen kan missförstå hans budskap:

Vi tar såklart för givet att Dulny helt enkelt missförstått saker och ting. Kvinnan på bilden är förstås ingen ninja utan en helt vanlig kvinna iklädd ett plagg kopplat till islam. För det kan väl aldrig vara så att Dulny säger ”rösta på SD så slipper ni muslimer”? Nej, det vore ju på gränsen till… främlingsfientligt. Så kan det förstås inte vara. Vi tror alltid det goda om folk så vi hoppas att Dulny läser detta och i fortsättningen tänker efter innan han twittrar så att han inte råkar framstå som någon typ av rasist.


Stötta vår verksamhet