Kent Ekeroth, riksdagsman och en av de med tydligast band till den främlingsfientliga bloggen Avpixlat, är upprörd. Han har skrivit ett blogginlägg rörande en artikel publicerad i Sydsvenskan. Vi tror dock att herr Ekeroth är upprörd helt i onödan då han tycks ha missuppfattat texten ifråga. Detta är vad Ekeroth är ilsken över:

Ändå uteblir opinionsframgångarna. I mätningarna från SCB, de mest tillförlitliga, har man sedan november 2010 aldrig nått mer än 5,7 procent

Ett citat som han bemöter med följande stycke och vi kan nästan ana hur han spottar på datorskärmen av raseri när han frenetiskt knappar på tangentbordet:

Var har han varit det senaste 2 åren? Vi har slagit rekord två månader i rad. Se själv på status.st hur det har gått upp och upp de senaste två åren. T.o.m. media nämner att vi slår rekord. Det vittnar en hel del om att han skriver om något som han hoppas är, i försök att inbilla läsare att SD är på dekis, medan vi egentligen är på frammarsch.

Så, varför hävdar vi att Ekeroth är upprörd i onödan? Jo, helt enkelt för att det som står i Sydsvenskans artikel är sant. SCB:s opinionsmätningar genomförs två gånger per år. Senaste gången den genomfördes var i juni i år. Då fick SD 5,4%. De två mätningarna innan dess (2011-12-07 samt 2011-06-08) gav SD 5,7% båda gångerna. Det högsta resultat SD någonsin fått i SCB:s mätningar var 2010-12-08 med resultatet 6,7%.

Att SD i andra opinionsmätningar fått högre resultat är i det här fallet irrelevant, då det i texten bara refereras till SCB. Att herr riksdagsman också tycks ana konspirationsteorier i mossen då han kopplar ett otroligt vanligt mansnamn till AFA gör oss nästan lite oroliga:

Sydsvenskan har idag en totalt verklighetsfrämmande artikelav Petter Larsson (är det månne det tidigare AFA-aktivisten?).

Kanske är det så att herr riksdagsledamot är stressad och lite spänd just nu. Vår rekommendation till Kent Ekeroth är att ta ett chill pill, torka av sin datorskärm och läsa lite noggrannare nästa gång.