Dumheter

Ekeroth fortsätter att siffertrixa och IRM fortsätter att rätta felen

För ett tag sedan postade vi ett inlägg här på IRM där vi gick igenom och rättade alla fel som Kent Ekeroth gjort i en av sina propaganda-video-dokumentärer. Det här är såklart inte första gången Ekeroth blir påkommen med byxorna i knävecken, alla minns vi ju hur det gick med järnrörsdokumentären. Vårt inlägg har uppenbarligen träffat en rejält öm punkt hos Ekeroth då han snabbt gav sig på att göra en ny film som svar till kritikerna. Den här gången har SD varit förutseende och ställt in sitt kommentarsfält så de kan förhandsmoderera sitt kommentarsfält – förmodligen för att undvika samma kritik som han fick utså sist.

Nåja låt oss titta på Ekeroths klipp:

Påstående nr 1:

Billström menar att det inte finns en massinvandring då en stor del är återvändande svenskar.

Svar:

Här har Ekeroth till viss del rätt, men han ”glömmer” än en gång att nämna berätta hela sanningen. Billström säger nämligen(vid 21.25) att kombinationen mellan återinvandrande Svenskar och den utvandring/återvandring visar att det inte pågår någon massinvandring till Sverige. Ekeroth svara alltså bara på hälften av Billströms påstående.

Påstående nr 2:

Här ger sig Ekeroth på att reda ut SCB:s definition på invandring och hur många som invandrat. Han gör detta med hjälp av snygga grafer och grafik:

ek

 

Svar:

Snygg grafik Kent, men vi har en enkel fråga. Varför börjar du med att redovisa 2012 års siffror för att snabbt byta till 2009 års siffror när du vill illustrera hur många svenskar som enligt din mening återvandrat? Är siffrorna för 2009 måhända bättre för den bild du vill förmedla? Vi finner heller inte källan till Ekeroths påstående om vilka som återvandra och har utrikes födda föräldrar 2009, men det kanske ni läsare kan hjälpa oss med? Ekeroth förutsätter här också att personerna som återvandrat inte är svenskar på grund utav att deras föräldrar inte är födda här. Men hur mycket ”invandrad” kan du vara om du är född och uppvuxen i Sverige och med största sannolikhet enbart har ett svenskt medborgarskap? Om Ekeroth menar att det är skillnad på en svensk medborgare och en svensk medborgare så vore det klädsamt om han sa det rakt ut.

Påstående nr 3:

Även om man räknar bort samtliga svenska medborgare så har vi en invandring på ca 80 000 personer per år vilket motsvarar hela Växjö kommun:

dsfsdfs

Svar:

Ap, ap, ap Kent! Glömde du inte något nu Kent? Jo visst gjorde du det. Du ”glömde” att redovisa utvandringen från Sverige som under året 2012 låg på ca 51 000 personer. Alltså ännu en viktig siffra som Ekeroth ”glömmer” att redovisa.

Påstående nr 4:

Ekeroth menar att det hela handlar om en ”befolkningssammansättning” där det inte får bli för många av en viss grupp människor.

Svar:

Människosynen lämnar en hel del att önska. Vi menar att sådana grova generaliseringar om vissa folkgrupper är ren och skär rasism.

Påstående nr 5:

Människorna som flydde Irakkriget återvandrar inte:

irak1

 

Svar:

Precis som vi skrev i vårat förra inlägg så är Irak dit utvandringen ökar allra mest. Och visst ser vi att återvandringen var låg under 2000 talet, men vad beror det på? Ja, en inte så vild gissning är att kriget pågick mellan åren 2003-2011. Om människor flyr ett krig så känns det knappast sannolikt att man återvänder under tiden som kriget pågår:

Irak

 

Siffrorna är fortfarande lite oklara angående offren för Irakkriget och kan variera från 100 000(varav 61 000 civila) till 1,5 miljoner döda irakier:

Hur många civila har dött till följd av kriget? Enligt försiktiga uppskattningar av Iraq Body Count rör det sig om drygt hundratusen. Andra källor som den brittiska medicinska tidskriften The Lancet och materialet från Wikileaks flerdubblar siffran. Information Clearing Houseuppger att bortåt 1,5 miljoner irakier har dött och dödats till följd av kriget.

Skulle du, Kent, återvända till ett sådant blodbad? Tycker Kent att vi borde tvinga människor att återvända till ett sådant blodbad?

Påstående nr 6:

Lattedrickande Södermalmsbor kommer att ifrågasätta våra siffror.

Svar:

Ja så länge SD och Kent fortsätter producera vinklande och siffertrixande dokumentärer så kommer förmodligen Södermalmsbor fortsätta att ifrågasätta era siffror.

Bakom tangenterna en kaffe-med-mjölk-drickandes dalmas.

1457757_10151713976757477_384630818_n

 


Stötta vår verksamhet