Dumheter

Ekeroth ogillar nyheter på andra språk

Lite då och då undrar vi om det är så klokt att vissa Sverigedemokrater har bloggar och twitter. Sen kommer vi på att det är bra, för de är så duktiga på att avslöja sig själv på det sättet.

En som är synnerligen bra på detta är riksdagsledamoten Kent Ekeroth. Han har publicerat två inlägg på sin blogg som vi skulle vilja uppmärksamma lite nu. Det första handlar om att Sverige, ja kanske hela världen, snart tas över av muslimer. Ja, enligt Ekeroths fantasi alltså .Vad är det då som har triggat igång hans svårartade islamofobi den här gången? Jo, nämligen uppgiften att SVT:s Tvärsnytt kommer börja sända en nyhetssammanfattning på… arabiska! Huga, så hemskt. Eller, så kan man se det som ganska samhällsnyttigt att även de som inte har hunnit lära sig svenska så bra än får ta del av vad som händer i samhället. Ekeroth kommenterar dock det hela:

Huruvida det är ”arabisering” eller ”islamisering” som är det rätta uttrycket för att beskriva ovanstående låter jag vara osagt (blev ju rabalder om detta sist). […] Jag kan däremot konstatera att oavsett vad det kallas, är det inget bra utveckling för Malmö eller Sverige.

Varför det inte skulle vara bra för varken Malmö eller Sverige fördjupar han sig dock inte i. Som vanligt skriver han alltså saker som han själv är rädd för, och formulerar dem som om de vore någon typ av… fakta. Vilket får oss att osökt tänka på det andra av de två inläggen vi reagerar på. Inlägg nummer två handlar om ”twittervänstern”. Ekeroth har på Twitter länkat till en artikel som handlar om en ensamkommande som fått avslag på att få stanna i Sverige, och därför tänt eld på sig själv och lägenheten där han bodde. Nog för att Ekeroths kommentar på artikeln (”Beslutet att han inte ska få stanna visade sig vara mer än korrekt alltså”) är anmärkningsvärd i sig, men det Ekeroth själv häpnar över är folks reaktioner. Vad har då folk skrivit för konstigt?

ekerothtwitter

Ekeroths kommentar på att folk svarar på hans tweet är:

Twittervänstern – som alltid tar våldsbrottslingar av olika sorter i försvar då de inser att de måste göra det för att försvara massinvandringen och mångkulturen.

Ja, när någon uttryckligen skriver ”Jag försvarar inte agerandet” så är det förstås ett klockrent fall av att ”ta våldsbrottslingar i försvar”. Eller inte. Och att någon konstaterar att det kanske är olämpligt för en person som mår dåligt att bo ensam… nej, vi kan inte se det som något slags försvar för någon våldsbrottsling heller. Ej heller kan vi, hur långsökta vi än försöker vara (det vill säga, tänka som en Sverigedemokrat), se att ifrågasättandet av Ekeroths ”ensamkommande” är något slags försvar. Ekeroth sammanfattar iallafall det hela med följande lilla drapa:

Vill ni se mer galenskaper, titta in på Twitter då och då och beskåda galenskapens högborg. Förhoppningsvis är det sista ropet innan sunt förnuft kanske åter börjar ta sig in i samhället. Det är lång väg kvar men…

Så vi tänkte avsluta det här med ett gott råd till herr Ekeroth: Om det är sunt förnuft du är ute efter, så är ett bra första steg att du slutar ljuga på din egen blogg. Tack på förhand!


Stötta vår verksamhet