Dumheter

Gruppledare(SD) struntar i valresultatet – bestämmer själv vilka som ska väljas

Just nu är det totalt kaos i SD Kristianstad, den lokala gruppledaren kallas för diktator och har fått munkavel av föreningen efter att han på egen hand berättat vem ska och inte ska väljas in i kommunfullmäktige. Och inte nog med det, nu försöker SD föreningen i Kristianstad styra media genom att kräva utrymme på nyhetsplats i Kristianstadsbladet.

Men låt oss börja från början i denna antidemokratiska jättehärva. Allt började med att inte mindre än 6 SD-politiker kritiserade gruppledare Niclas Nilsson och kallade honom för en ”diktator”:

– Han agerar som en diktator. Det här är ingen demokrati, säger Björn Orrgren.

[…]

Roland Månsson hamnade i onåd i våras, när han ifrågasatte att Niclas Nilsson skulle ha en lön på 11 500 kronor i månaden för sitt arbete under valrörelsen.

– Jag tyckte inte att han skulle ha de pengarna. Vi jobbar ju ideellt allihop, sa Roland Månsson, och påpekade att summan utgjorde en tredjedel av det partibidrag som SD får från kommunen.

Resultatet blev att Roland Månsson ströks från listan inför valet till kommunfullmäktige, där han tidigare stod på andra plats.

Avsattes

Andra kritiker fanns, och när nu kassören Linda Haagen avsatts – en åtgärd som de anser att Niclas Nilsson ligger bakom – har de fått nog och går ut öppet med sin hårda kritik.

– Jag har aldrig tidigare hört talas om en styrelse som avsatt en kassör för att hon vill följa bokföringslagen. Bara det talar sitt tydliga språk, säger Olle Sjöholm.

Linda Haagen berättar att hon stod på Roland Månssons sida i våras. Men det som gjorde att hon i slutet av juni tvingades bort från kassörsuppdraget tror hon är att hon inte accepterat att bokföra Niclas Nilssons utlägg utan att få se underlag – kvitton, fakturor, verifikationer – som styrker utgifterna.

Artikeln fick Nilsson att koka, i ett mejl till Kristianstadsbladet att personerna inte kommer få något uppdrag och föregår där det demokratiska valet till kommunfullmäktige:

SD i Kristianstad meddelar i ett mejl till Kristianstadsbladets chefredaktör att de inte vill låta sig intervjuas av reportern Matti Stenrosen som skrev lördagens artikel i tidningen.

Mejlet är undertecknat av partiets gruppledare Niclas Nilsson, vice ordförande och tre ledamöter. Niclas Nilsson anser att Kristianstadsbladet har gett ett ”enormt” utrymme till ”sex besvikna personer som inte kommer att ha några uppdrag efter valet”.

Du skriver att Matti Stenrosen har en egen politisk agenda?

– Jag kan inte se annat än att det är så. Jag förstår inte hur ni kan förvandla detta så, det handlar om personer som inte fått förtroendet att stå längre upp på listan, det är så uppenbart att de är besvikna. De är endast ute efter att skada partiet och mig, säger Niclas Nilsson som ser det som en personlig vendetta.

Nilsson ljuger även om att han inte fått läsa citat innan publicering:

Men du fick svara på kritiken som riktas mot dig, räcker inte det?

– Jag fick ett telefonsamtal där Matti drog ur sig några anklagelser, men jag har förstått att jag inte ska svara på sådana telefonsamtal längre utan ta det skriftligen.

Bad du att få läsa artikeln?

– Nej, därför har jag tappat förtroendet.

För att du inte frågade det?

– Nej, jag begärde inte att få läsa, det stämmer. Men det ska man inte behöva, man ska kunna lita på journalisten.

”Falska anklagelser”

Men faktum är att han har fått läsa sina citat och en justering gjordes dessutom efter Niclas Nilssons påpekande.


Att Nilsson föregått den hela demokratiska processen blev genant för den lokala föreningen som nu satt munkavle på Nilsson i syfte att förhindra ytterligare antidemokratiska grodor. Men samtidigt har SD Kristianstad fått någon slags antidemokratisk hybris och kräver att få skriva sina egna nyheter:

Sven-Ove Reimers är ledamot i SD:s styrelse och är en av dem som har skrivit under partiets beslut om bojkott av Matti Stenrosen. NärKristianstadsbladet kontaktar honom för en kommentar gör han tydligt att han inte vill uttala sig om saken i nuläget. Han hänvisar i stället till en ”artikel” som SD själva har skrivit och som partiet förväntar sig ska införas på nyhetssidorna i Kristianstadsbladet.

[…]

– Niclas Nilsson har tal- och skriftförbud just nu för att det inte ska slinka ur fler grodor. Styrelsen ger inte honom mandat att uttala sig. Styrelsen har beslutat i samförstånd med Niclas att nu säger han inte mer, det är styrelsen som talar. Vi ska inte ha någon polemik längre om detta före valet.

Sorry, men vi vet inte ens hur vi ska börja kommentera antidemokratin hos SD i Kristianstad, vi får helt enkelt återkomma när vi hittat hakan som vi tappat…


Stötta vår verksamhet
  • 3
    Delningar