Dumheter

IRM i Almedalen 2014 – stort bildspel

IRM Almedalen
Written by Henrik Johansson

Ingen kan väl ha missat att Almedalen nu pågått i snart en vecka, vi har varit på plats för att fota, intervjua och göra SD:s vistelse i Almedalen lite tuffare. Samtidigt som Åkesson stod på Almedalsscenen och pratade om att Löfven var oförskämd när han kallade SD för rasister så summerade vi dagen genom att släppa vårat sjätte avslöjande angående rasism inom SD för dagen:

Vi hade såpass många rasistiska uttalanden från SD-politiker och företrädare att vi tillslut blev tvungna att sålla på grund av tidsbrist. Så jo herr Åkesson, ni är en bunt rasister och kommer så fortsätta att vara.

Vi hade många givande samtal med politiker, men vi blev också vid flera tillfällen bemötta med ren aggressivitet. Vi tänkte dock i detta inlägg summera veckan hittills i bilder, bilder som självfallet får användas med credd och en länk.

DSC_0024

Isak Nygren, tidigare talesperson för den högerextrema och våldsbejakande organisationen Swedish Defence League, minglade bekvämt bland SD-politiker.

DSC_0267

Nazisterna i SVP delade ut material bland SD. Expo:s Jonathan Leman hörde även detta bland SD:s folk:

Kille i SD-T-shirt till SvP ”Jag sympatiserar med Sverigedemokraterna men jag stödjer er också. Ni är spjutspetsen i den nationella rörelsen

DSC_0160

Fler nazister bland SD:s flaggor.

DSC_0056

Martin Kinnunen vägrade konsekvent prata med oss.

DSC_0091

SD vill profilera likt en arg hund som inte tar skit.

DSC_0151

Thoralf ställde upp på en bild och tro det eller ej, men vi hade en lång och trevlig diskussion om SD:s framtid mm…

DSC_0175

Kent Ekeroth lekte kurragömma med oss och försökte bland annat gömma sig bakom ett tält, men då vi stod kvar blev det till sist ohållbart och han fick komma fram.

DSC_0289

Linus Bylund var heller inte särskilt nöjd med att fotas av oss.

DSC_0210

Paula Bieler är en duktig debattör och man måste vara med i svängarna när man gör en intervju med henne…

DSC_0028

…Även Richard Jomshof är en duktig retoriker som vi hade ett längre samtal med, vilket vi återkommer till.

DSC_0186

SD:s politiker var även i år flitiga på att fota oss. Något som de för all del får göra, men det känns minst sagt olustigt att maktens män fotar journalister och vanligt folk.

DSC_0189

Kvinnan till höger hotade vid ett tillfälle att slå bort min kamera. Båda kvinnorna menade också att det inte var rasistiskt att publicera hånfulla bilder på bedjande muslimer som blir påsatta av en gris.

DSC_0211Kasselstrand

 

 


Stötta vår verksamhet