Dumheter

IRM fortsätter påverka – SD Östhammar ändrar sin text

Igår berättade vi att SD Östhammar i ett utspel på sin hemsida vill kasta ut alla ”pundare” med ursprung i Uppsala som nu bor i Östhammar. Missade ni detta utspel så rekommenderar vi varmast att ni snarast läser texten här. Idag har SD Östhammar redigerat sin text från att benämna missbrukande människor med det avhumaniserande uttrycket ”pundare” till ”narkotikaberoende personer”.

Före:

Att inte ens låsa sin cykel eller vara på sin vakt mot pundare och ficktjuvar var för mig en annan värld.

[…]

Min åsikt är att om Uppsala har problem med pundare må de lösa dessa problem själva.

Efter:

Att inte ens låsa sin cykel eller vara på sin vakt mot narkotikaberoende personer och ficktjuvar var för mig en annan värld.

[…]

Min åsikt är att om Uppsala har problem med narkotikaberoende personer må de lösa dessa problem själva.

Själva budskapet i texten har dock inte justerats. SD Östhammar vill fortfarande inte veta av missbrukande personer från Uppsala i Östhammar. Så mycket för den folkgemenskapen.

IRM Kommenterar:

Visst är det kul att vi kan ha en direktpåverkan på ett politiskt parti, men vore det inte bättre om man från SD:s sida tänkte ett varv till innan publicering? Det hade besparat Sverigedemokraterna X antal skandaler. Därför har vi här nedan skapat en checklist för alla osäkra Sverigedemokrater som man kan använda sig av innan publicering av texter:

  • Är texten rasistisk? Ja  Nej
  • Är texten nazistisk? Ja  Nej
  • Syftar texten till att avhumanisera personer? Ja  Nej
  • Är texten baserad på den rasistiska bloggen Avpixlat? Ja  Nej
  • Är texten skriven på fyllan? Ja  Nej
  • Är texten kritisk mot någon i partitoppen? Ja  Nej
  • Är texten homofobisk? Ja  Nej
  • Är texten sexistisk Ja  Nej

Har ni svarat ja på någon av ovanstående frågor är vår rekommendation att ni inte publicerar texten på en officiell SD-hemsida. Däremot kan ni skicka den anonymt till Avpixlat. De publicerar allt som gynnar den rasistiska kampen.


Stötta vår verksamhet