Dumheter

IRM listar Linus Bylunds sjukaste kommentarer angående ”muslimska våldtäktsstraff”

Under gårdagen slog det ned som en bomb att Jimmie Åkessons pressekreterare, Linus Bylund, försvarat påståendet om att det är djupt inrotat i islamsk kultur att våldta ickemuslimska kvinnor. Under gårdagen kom så många rasistiska grodor ur Bylunds mun att det blev svårt att hänga med, men för att få en ordentlig lista så lär vi börja från början och intervjun med BLT:

Hur rimmar detta uttalande med Sverigedemokraternas nolltolerans mot rasism?

–  Det är inte rasism. Det är ju fakta. Det står i koranen att våldtäkt kan användas mot kvinnor som varit otrogna. Det är en muslimsk straffmetod. Och att använda fakta i sina uttalanden är inte fel. Det har inget med nolltoleransen att göra, säger Linus Bylund.

Var står det i Koranen att våldtäkt är en straffmetod?

–  Det vet jag inte riktigt. Jag vet inte exakt vad som står i Koranen, men det är belagt att det är så, säger Linus Bylund.

Reaktionerna blev såklart starka, professorer och islamologer gick genast ut för att bemöta Bylund och Michel Hess uttalanden. Alla var överens, SD-politikernas uttalanden var förbannad lögn och dikt. Bylund fick genast kalla fötter och hävdade att hans ord var feltolkade. Något som starkt tillbakavisades av BLT:s reporter:

BLT:s reporter Simone Hansen som gjorde intervjun med Bylund har skrivit ner intervjucitaten på papper men har inte bandat samtalet. Hon säger att hon kontaktade Linus Bylund och att de tillsammans läste igenom inlägget på Facebook.

– Där säger han att det är ju fakta. På vilket sätt?, säger jag. Då säger han ordagrant ”det finns ju belägg för det Hess säger. Det står i Koranen att våldtäkt kan användas som straff mot otrogna kvinnor”, säger Simone Hansen.

– Jag har definitivt inte missuppfattat honom. Och vi talade om Koranen.

[…]

Jag blir inte direkt förvånad, för att det är ganska klassiskt att när Sverigedemokraterna konfronteras med sina egna tanklösa uttalanden så svänger de alltid tillbaka och säger alltid att de blivit missuppfattade eller att de inte menade så.

Men samtidigt som Bylund nekar till sitt uttalande fortsätter han att hävda sin och Michael Hess rätt:

Vad känner du till för fall där våldtäkt utdömts, Linus Bylund?

– Jag lackar lite på den typen av ifrågasättande. Jag menar att det är allmänbildning, jag kommer inte exemplifiera varför jorden är rund, varför solen går upp eller andra saker heller.

Och till SVD säger Bylund följande:

– Det finns stater som använder våldtäkt som straff enligt sin stadgade brottsbedrivingsmetod, sade Linus Bylund till SvD på onsdagsmorgonen.

Vilka stater är det?

– Jag har inte koll på det just nu, men det kanske inte handlar om stater utan om rättskipning i allmänhet. Om du vill ha en en diskussion om islam och var nånstans våltäkt som straff för olika slags sedlighetsbrott förekommer så föreslår jag att du kommer till vårt kansli så ska vi ta en kaffe och sätta oss med Google och arbeta.

[…]

När SvD ringer upp Linus Bylund igen står han inte längre fast vid sitt tidigare uttalande: ”att muslimska stater använder våldtäkt som straff”.

– Det som är intressant är hur vår företrädare har uppfattat det här i nyhetsrapporteringen – där det har uppfattats som att lokala muslimska domstolar har utdömt våldtäktsstraff.

Och till TT säger Bylund följande:

Bylund poängterar att SD:s viceordförande i Karlskrona har uttryckt sig ”olämpligt”, men står fortfarande fast vid att våldtäkt skulle vara en muslimsk straffmetod.
– Det finns ju exempel på att människor använder våldtäkt som straffmetod och hävdar att det är för att de följer sharia. Sedan får du intervjua dem avseende om det är korrekt eller inte, säger han.

TT: Vilka exempel är det?
– Det kan vi höras om.

… För att sedan hävda att uttalandet aldrig kan vara rasistiskt då det handlar om muslimer:

Han tycker inte heller att inläggets innehåll ger uttryck för rasism.
– Att säga att muslimer är si eller så är inte snyggt, säger han och fortsätter:
– Det är inte rasism. Det är olämpligt, men jag förstår inte vad det har med rasism att göra? Islam kommer aldrig att bli en ras, det är ett värdesystem, en ideologi.

När det blir SVT:s tur att intervja Bylund är han märkbart pressad:

– Nej, jag vill inte ställa upp på en inspelad tv-intervju, säger Bylund till SVT.

En pressekreterare som inte ställer upp i en intervju, är inte det lite märkligt?

– Jag tycker inte det. Är det inte märkligt att det är du och din redaktion som ska bestämma vilka frågor som ska tas upp i tv? säger Linus Bylund och fortsätter:

– Det finns shariadomstolar som utdömt våldtäkt som straff, du kan få länkar till det.

Höll ni koll på alla turer? Om inte så fann vi ett par bilder/filmer som sammanfattade det hela ganska bra:

WTF_0cacf8_1206267

P5ZCR

6QAOlW0

i-have-no-idea-what-im-doing

 


Stötta vår verksamhet
  • 4
    Delningar