Dumheter

IRM slår hål på Björn Söders lögn om motdemonstranter i Borlänge

Written by Henrik Johansson

Som vi tidigare rapporterat är Sverigedemokraterna totalt handlingsförlamade inför de folkliga och fredliga protester som brett ut sig över hela landet. Deras lögner blir allt mer fantasifulla och Jimmie Åkesson blir påkommen med att skriva om historien när han under SD:s valkongress påstår att protesterna är omfattanda och antidemokratiska, men en månad senare byter story, och påstår istället att han inte sett några protester.

Björn Söder kan såklart inte vara sämre:

xcbcvbgfnAtt Söder gör en såpass felaktig uppskattning av mängden motdemonstranter kan han en av två orsaker, antingen lider han av grov dyskalkyli eller så försöker han dra en ”fuling” för sina läsare. Vi var nämligen på plats med kameran i högsta hugg. För att vara extra tydlig så räknade vi till 50 personer:

MemeCenter_1399824213387_691

Men det här var endast ena sidan av demonstrationen. Här är den andra:

2

Men dessa två bilder ger inte en rättvis bild av alla demonstranter, vi uppskattar att det var uppåt 250 motdemonstranter som flest, alltså fem gånger fler än vad Söder uppger. 250 fredliga demonstranter beståendes av vanligt folk som fått nog. Söder fick tala helt ostört och man förde endast liv när Söders ljudanläggning fick slut på batteri. När man fixat ljudanläggningen så tilläts Söder prata vidare inför de 15-20 sympatisörer som kommit för att lyssna till hans tal.

SDU:s vice ordförande i Dalarna försökte få demonstranterna till att vara ”vänsterelement”, men hon tystnade snabbt efter att vi markerat mot lögnerna:

cxxcbcvn

Men samtidigt menade SDU:s ordförande i Dalarna Filip Djupenström att demonstranterna skötte sig väl:

Tycker du att den man vänder Söder ryggen är ett schyst sätt att demonstrera?

-Ja det är bättre än att bara stå att skrika i alla fall.

 

 

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 2
    Delningar