Dumheter

Jimmie Åkesson förutspår att Sverige ska ta emot ”miljontals syrier”

Svensk media rapporterar idag att flyktingar från Syrien kommer att få permanent uppehållstillstånd då läget i Syrien blivit såpass allvarligt. Aftonbladet rapporterar:

– Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxisförändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska få permanenta uppehållstillstånd och det är det beslutet vi har fattat, säger Anders Danielsson, generaldirektör på Migrationsverket, till Ekot.

[…]

– Syrien har blivit århundradets största tragedi, säger FN:s flyktingkommissionär Antonio Guterres, enligt nyhetsbyrån AFP.

Över 100 000 människor har dödats i kriget.

Paniken hos SD lyser igenom när den store ledaren twittrar ut följande:

sdfsfwergVad Åkesson grundar siffran ”miljontals” på är såklart upphöjt i dunkel, men det kanske var just en panikartad reflex för att elda på sina väljare?

Christian ”rakarör” Westling kräver migrationsverkets nedläggning:

1238112_10201359039849590_1477082296_nInte ens när hundratusen människor dött i kriget accepterar SD dessa som de ”riktiga” flyktingarna man så ofta pratar om. Man kan ju fundera över vad som krävs för att man ska kunna få komma till Sverige? Måste man knacka på gränsövergångarna med en pistol mot tinningen och ett intyg från en diktator där det står ”måste få asyl annars avrättas jag på plats”?

Sen kan man ju fundera över ironin i SD:s krav att andra länder ska ta emot dessa flyktingar samtidigt som man själv vägrar.

***UPPDATERING***

Robert Stenqvist från SD Botkyrka kommenterar också frågan, men menar att det är en konspiration från Alliansen för att sabba för Socialdemokraterna vid en eventuell valförlust:

Hur regeringen har tänkt torde vara höljt i dunkel. Vill man skaka kaos innan man ändå förlorar nästa års val? Vad uppnår man i så fall med det? Vill man skapa en omöjlig situation för den kommande socialdemokratiska regeringen medan man i lugn och ro kan ändra sin politik i opposition?

Många kom att tänka på denna Hassansketch så vi kände oss nästan tvingad att ta med den:


Stötta vår verksamhet