Dumheter

Jimmie Åkesson gråter ut i Expressen – ni jobbar ju ihop med blodtörstiga extremister

My Vingren ukulele
Written by Henrik Johansson

Expressen ska under ett par dagar öppna upp sin tidning för att kritiker fritt ska kunna leverera just sin kritik mot Expressen och dess publiceringar. Först ut är Jimmie Åkesson som inte helt otippat passar på att gråta ut över Expressens avslöjanden om SD-politiker och samarbetet med Researchgruppen:

Ytterligare en sådan gräns passerades i slutet av förra året då Expressen avlönade en vänsterextrem researchgrupp med intima kopplingar till blodsbesudlade terrororganisationer, som av Säpo beskrivs som det största nuvarande hotet mot vår demokrati, för att åsiktsregistrera tusentals kritiker av västvärldens mest extrema invandringspolitik i jakt på enstaka extremister att hänga ut.

My Vingren, researcher hos RG, skribent på IRM och blodsbesudlade terrorist.

My Vingren, researcher hos RG, skribent på IRM och blodsbesudlade terrorist.

Åkesson menar också att ”järnrörstrion” endast agerat i självförsvar och att Expressen är taskig som tar upp SD-topparnas agerande om och om igen:

Expressen missar aldrig en chans att påminna sina läsare om att tre SD-politiker för några år sedan, omdömeslöst nog, plockade upp varsitt aluminiumrör för att eventuellt försvara sig mot en kriminell person som jagade dem beväpnad med en träpåk.

Varför tar man då upp denna händelse om och om igen? Kan det vara för att alla i den beryktade ”järnrörstrion” fortfarande är aktiva Sverigedemokrater och att de fortsätter komma med rasistiska uttalanden?

Åkesson avslutar med följande vädjan:

Jag välkomnar en hård granskning av mitt parti, men önskar samtidigt att de övriga partierna skall granskas lika hårt och med samma metoder. Jag önskar mig en het debatt, men också att alla politiska och mediala aktörer, inklusive mitt eget parti, skall eftersträva sans och saklighet och försöka undvika ett hatiskt och onödigt polariserande språkbruk.

Hårdare granskning säger Åkesson. Hmmm… Expressen, Aftonbladet och andra stora dagstidningar har avsatt höga politiker för att de köpt en Toblerone på riksdagskort och för att man inte betalt TV-avgiften. Men hos SD kan man få fortsatt förtroende om man filmar ”järnrörstrion”, redigerar filmen och ljuger om vad som egentligen hänt. Man kan sitta kvar efter att det framkommit att man driver Sveriges största rasistiska blogg. Man kan sitta kvar även om det framkommit att man hängt ut en hel barnfamilj med adress och personuppgifter.

Men för all del, det är andra partier som behöver granskas hårdare….


Stötta vår verksamhet