Dumheter

Journalist blir avbruten i intervju med Åkesson – ställer fel frågor enligt Bylund

Linus bylund
Written by Henrik Johansson

Stiftelsen Expo har gjort en omfattande granskning av SD:s kandidater inför valet 2014, men också hur många kandidater som hoppat av sedan 2010. Här har man bland annat kommit fram till att SD nu har fler stolar att fylla än i valet 2010, men man har färre kandidater till posterna.

I valet 2010 ställde totalt 2032 kandidater upp för Sverigedemokraterna i 236 av landets 290 kommuner, enligt Valmyndigheten. Idag, med bara en månad kvar till valet, har partiet bara 1982 kandidater, samtidigt som det ställer upp i 256 kommuner. Sverigedemokraterna har alltså lyckats locka färre kandidater till årets val, samtidigt har partiet storsatsat och anställt riksombudsmän för att rekrytera kandidater.

Det här är ju minst sagt anmärkningsvärt då SD redan från start kan få enorma problem med att fylla sina platser. Risken för att fler haverister och nazister ska få kommunala mandat via SD:s listor är alltså större nu än 2010. Men när SVT försöker ställa frågor till Jimmie Åkesson om kandidaterna blir det stopp. Åkessons pressekreterare Linus Bylund tycker nämligen inte att det är relevant för dagen och berättar istället för journalisten vad han får ställa frågor om:

I Västmanland har partiet haft problem med inre stridigheter där en tidigare ordförande bland annat blivit polisanmäld, men partiledningen vill inte svara på frågor vad problemen beror på.

– Nu har vi haft ett torgmöte och pratat om vad vi vill föra för politik så du kan ställa frågor om det, avbryter partisekreteraren Linus Bylund.

Det är skrämmande att se hur Åkesson och Bylund agerar envåldshärskare över media. Men vi blir ännu mer skrämda över hur journalisten så lättvindigt släpper frågan. Här borde journalisten helt klart markerat mot Bylund och förklarat att än så länge råder pressfrihet i Sverige och fortsatt ställt sina frågor. Passar det inte SD så får frågan stå okommenterad helt enkelt…


Stötta vår verksamhet