Dumheter

Kent Ekeroth är inte rasist, men…

Riksdagsledamot Kent Ekeroth är inte rasist, men… kanske lite främlingsfientlig ändå? Jo, vi gillar att uttrycka oss milt. Och jo, vi har läst Ekeroths blogg igen. Han berättar nu att han infört en ny kategori på sin hemsida, med namnet ”oikofobi”. För den som undrar vad ”oikofobi” är för något så nej, det är inte fobi för grisar även om man så kan tro. ”Oikofobi” är ett nyord som bäst kan beskrivas: ”konsekvent nedvärdering av den egna nationen och dess kultur”.  Att den första träffen på Google är en sida på Metapedia, högerextremisternas egen Wikipedia, tycker vi liksom säger allt man behöver veta om saken.

Ekeroth skriver iallafall så här på sin blogg, angående den nya kategorin:

Denna kommer säkert ofta kombineras med “islamiserings”-kategorin, då svenska seder ofta får ge vika för muslimska.

Ja, alla har vi väl sett hur alla barn i Sverige tvingats fira Ramadan istället för jul, vid midsommar istället för att dansa runt stången fått be till Mekka, inte fått klä ut sig till julgris i luciatåget osv osv. Eller? Vi på IRM kan iallafall inte påstå att vi märkt av att svenska seder fått gett vika för muslimska seder. Har ni?
Ekeroth fortsätter sedan med att ondgöra sig över att Jesusbarnet blivit portat från ett julfirande i Helsingborg. Vi förstår det som att denna händelse är själva grunden till att han uppfunnit den nya blogg-kategorin. Vi kan nu trösta herr riksdagsledamot med att ett nytt beslut är fattat och Jesusbarnet är varmt välkommen att delta.

Slutet gott, allting gott. Särskilt julen, även om den snart är avskaffad. Åtminstone om man ska tro riksdagsledamot Kent Ekeroth, som inte är rasist, men…


Stötta vår verksamhet