Dumheter

Kommunpolitiker beskriver modern musik

På senare tid skulle vi kunna fråga oss om Sverigedemokraterna helt och hållet har bytt fokus. Det verkar nämligen som att de slutat med politik och blivit musikrecensenter. De har ifrågasatt att det var Sverige som vann Eurovision Song Contest och fått för sig att EU-samarbetet grundar sig på hur bra musik de deltagande länderna kan producera. Det förstnämnda ledde också till ett storbråk inom partiet.

Näst ut på tur är kommunpolitikern Bernt Grönblad som på sin blogg på Norrtelje Tidning recenserar den moderna musiken.

”Som jag ser det går det ofta inte att höra, även för folk med normal hörsel, vad dagens solister ’sjunger’. Värre blir det om framförandet sker på ’utrikiska’. Det är mest att de dörgar på med skrik, vrål och gap, som dränks i instrumentalt dunkande, hamrande, bankande och smällande, som artisten hoppar, vickar och stampar omkring till. I det vinnande bidraget, i årets final, lät det som att det var hack i inspelningen.”

Nu är detta blott spekulationer från vår sida, men kan det möjligtvis vara så att Bernt inte är så bra på engelska, och att det är därför han har svårt för att förstå musik på ”utrikiska”? Dylika danser anses enligt Grönblad vara hoppningar, vickningar och stampningar – och sådant har ju aldrig någon tidigare stor artist sysslat med. Aldrig.

Men till Bernt Grönblads försvar avslöjar han faktiskt vilken sorts musik han själv uppskattar, nämligen:

”svensk populärmusik från 1930-40 talen”

 


Stötta vår verksamhet