Dumheter

Viceordförande om nazisters deltagande på SDU:s möten – det kunde lika gärna vara M eller S

Från SD till nazismen
Written by Henrik Johansson

Under SDU:s torgmöten på Almedalen har nazisterna från Svenskarnas Parti(SVP) varit frekventa deltagare. Inte så konstigt kan tyckas med tanke på att en före detta vice ordförande i Värmland berättat öppenhjärtigt  om hur SD:are avundas nazistiska SVP. Däremot är det nog många som höjer ögonbrynen över den nonchalans som SDU:s vice ordförande William Hahne uppvisar när Expo ställer frågor kring nazisternas deltagande:

Att nazisterna manifesterar sig på Sverigedemokratisk ungdoms torgmöten är dock inget som stör ungdomsförbundets vice ordförande William Hahne.

– Jag har ingen åsikt om vilka som står och lyssnar. Det kan vara socialdemokrater och moderater. Alla möjliga folk. Vi åsiktsregistrerar inte folk och portar dem för deras politiska åsikter, säger han.

Stör det dig inte att de är här för att sprida sina åsikter?

– Det är tusentals här som sprider sina budskap. Vi har inte ensamrätt att stå här.

Så du reagerar inte på det?

– Nej.

På frågan om vad han har för åsikt om Svenskarnas parti svarar Hahne:

– Jag har inte så bra koll på dem.

Nu kanske många tänker att SDU inte kan ställas till svars för att nazister deltar vid deras torgmöten och nej det kanske är sant. Men föreställ er scenariot att nazister deltar vid SSU:s, MUF, KDU, Ung Vänster, Grön Ungdom, CUF eller LUF. Hur lång tid eller hur många frågor tror ni det skulle ta innan de andra förbunden tog avstånd för nazisterna?

Vi tror det handlar om sekunder.

SDU besvärade sig dock inte med att ta avstånd från nazisterna istället hänvisade man till en påstådd okunskap…

 


Stötta vår verksamhet