Dumheter

Nu slår vi hål på Åkessons lögn en gång för alla

Jimmie Åkesson meme
Written by Oscar Schau

Sedan Jimmie Åkesson 2009 publicerade en debattartikel i Aftonbladet med den av tidningen satta rubriken ”Muslimerna är vårt största utländska hot” har Sverigedemokraterna ständigt förnekat att Åkesson skrev just detta med motiveringen att Aftonbladet satt rubriken(artikel från idag):

Skulle du kunna ha skrivit debattartikeln ”Muslimerna är vårt största utländska hot” efter att du införde nolltolerans i partiet.

– Jag har aldrig skrivit att ”Muslimerna är vårt största utländska hot”, utan det är Aftonbladet som har skrivit det.

Detta är helt fel, för det gör han visst. Låt oss en gång för alla ta itu med detta:

Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet. Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”. Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget

Denna avslutande knorr på artikeln är vad som föranledde rubriksättningen. Åkesson förutspår en framtid där Sverige har en hög andel mulimer, kallar denna farhåga ”vårt största utländska hot sedan andra världskriget” och lovar i egenskap som sverigedemokrat att stoppa utvecklingen. Mycket kan här naturligtvis ifrågasättas. Vem skulle till exempel säga att kristna utgör majoriteten av Sveriges befolkning? För Åkesson är alla som kommer, i brist på bättre ord, från arabvärlden och mellanöstern muslimer.

Rubriken är dock, även om det inte är ett direkt citat från texten, fullkomligt korrekt! Den muslimfientliga kontexten är för de flesta uppenbar. I alla fall för dem som inte har ambitionen att mörka partiets budskap. Men vad sägs mer i texten egentligen?

Åkesson pratar till exempel om hur svår islam är att ”tämja” och att muslimer föder många barn (fler än infödda, vita svenskar). Han drar också upp de gamla SD-klassikerna att skolor slutat servera fläskkött, halalslaktat kött i livsmedelsaffärer, nya skollov pga ramadan och att skolor slutar med att ha avslutningar i kyrkan – allt på grund av muslimernas påstådda inflytande.

Aftonbladet läste artikeln, förstod budskapet och satte en lämplig rubrik. Det är inte svårare än så. Att SD ständigt förnekar att detta faktiskt skrivits i artikeln är en renodlad lögn.

Ett speciellt P.S till alla journalister där ute! Släpp aldrig denna fråga igen. SD har allt för länge lyckats slingrat sig genom att hänvisa till rubriksättningen och därmed åberopa den stora lögnen*.

* Den stora lögnen är ett begrepp inom propaganda som myntades av Adolf Hitler i Mein Kampf och som syftar på en lögn som är så kolossal att allmänheten utgår ifrån att ingen skulle ha mage att ljuga så stort.

Bild: Johan Wessman


Stötta vår verksamhet
  • 695
    Delningar