Dumheter

Pressekreteraren tycks inte se några problem med rasism på Twitter

Imorse kunde vi berätta om Christoffer Dulnys dåligt maskerade rasism. Det gjorde vi i form av ett öppet brev till Martin Kinnunen, som är pressekreterare för Sverigedemokraterna. Vi har än så länge inte fått någon respons på det men vi hoppas såklart att det kommer. Under tiden kan vi berätta att en annan pressekreterare, nämligen Jimmie Åkessons, dock direkt reagerade på Christoffer Dulnys olämpliga tweet. Han gick såklart ut på en gång och förklarade att nej, detta är inte acceptabelt i enlighet med den nolltolerans som Åkesson lanserade förra året. Han sa åt Dulny att skärpa sig och läsa igenom kommunikationsplanen som tydligt säger att beteendet var oacceptabelt.

Nej, såklart hände ingenting av detta. Eller jo, Linus Bylund som är Jimmie Åkessons pressekreterare reagerade på en gång på Dulnys tweet. Det är sant. Men det skedde inte på ett sådant sätt som vore förväntat eller önskat:

dulnyninjor3

Bylund tycks inte se några som helst problem i Dulnys tweet utan skämtar lite käckt om det istället. I Linus Bylunds värld är det tydligen bara ”twänstern” som förväntas reagera mot rasism. Vi på IRM är dock övertygade om att personer från alla politiska inriktningar (tja, utom då de allra längst till höger såklart) ser det olämpliga i vad som har skett. Bylund borde också vara medveten om att saker som skrivs på Twitter inte nödvändigtvis håller sig kvar där, utan kan sprida sig.

Vi tycker att det är ganska bedrövligt att mannen som är pressekreterare åt Sverigedemokraternas partiledare tycks rycka på axlarna åt rasism.


Stötta vår verksamhet