Dumheter

Riksdagsledamot skämmer ut sig – SD:s partistyrelse accepterar halvrasister

Ännu en gång har Markus Wiechel hamnat i blåsväder efter att Expressen tagit del av hemliga inspelningar där Wiechel uttalar sig minst sagt spektakulärt. Med spektakulärt menar vi såklart i jämförelse med de övriga partierna och inte i SD-mått mätta. Wiechel har blivit bandad – förmodligen av partikamrater – när han förklarar att vissa i partistyrelsen accepterar ”halvrasister”. Förutom att avslöja acceptansen för rasism inom SD:s högst bestämmande organ passar Wiechel även på att förklara hur han ser på diverse partikamrater:

Markus Wiechel bekräftar dock att det till och med inom Jimmie Åkessons egen partistyrelse fanns olika åsikter:

 

– Det är en tydlig skiljelinje mellan de som anser att halvrasister är ok och de som anser att vi ska inte ha några rasister alls, säger Markus Wiechel.

[…]

På inspelningen som Expressen i dag avslöjar beskriver Wiechel också hur han njöt av att få utesluta partikamraten Mattias From, gruppledare i Kungsbacka.

 

– Han har absolut inte i partiet att göra. Det var med nöje vi uteslöt honom, säger Wiechel på bandet.

[…]

På den dolda inspelning som Expressen kommit över fäller Wiechel också grova omdömen om andra partikamrater. Bland annat säger han om en kvinnlig SD-aktiv:

 

– Men hon är så jävla korkad i mina ögon. Alltså. Alltså. Nej, det var elakt sagt. Jag ska inte säga så. Hon kan, hon gör inget, för alltså i mina ögon så förstör hon, hon är bara där för att förstöra, säger han.

Med tanke på att Wiechel själv uttalat sig rasistiskt kan det här vara den största sten som någonsin kastats i ett glashus. Wiechel kallade nämligen en våldsverkare som han sett på youtube för ”jävla pensionsräddare”. En referens som används för att smeta en människas illdåd på alla invandrare i Sverige. Förutom att uttala sig rasistisk så upprättade även Wiechel ett arkiv med negativa omdömen och annan information gällande sina partikamrater.


Stötta vår verksamhet