Dumheter

Kickad riksdagsledamot(SD) kränkt av chokladbollsutställning

thoralf alfsson negerbollar
Written by Atilla Yoldas

När man studerar facebook, twitter och bloggar med anknytning till Sverigedemokraterna slås man av intresset för chokladbollar. Många inlägg och kommentarer avslutas med en bild på någon som äter en ”kalla-det-vad-du-vill”.

Detta var beskrivningen som fick Thoralf Alfsson, riksdagsledamot för SD, att känna sig enormt kränkt. Beskrivningen kommer från en utställning av Peter Johansson på Galerie Leger, där bilder ställts upp på människor som äter chokladbollar. Johansson har också gjort ”Järnrörssviten”, en serie bilder som visar SD:s riksdagsledamöter svingandes med järnrör. Utställningen får nu Alfsson att surna till:

Galerie Leger i Malmö ställer nu ut en svit av negerbollar enligt deras hemsida. Nu väntar jag bara på en anmälan från afrosvenskarna över den rasistiska utställningen hos Galerie Leger.

[…]

Kommer vi nu få se en polisstyrka ingripa mot Galerie Leger under måndagen och demonstrationer utanför galleriet i Malmö. Kommer dessa bilder beslagtas och skickas för granskning hos SKL.

Eller är det så att Galerie Leger tillhör de politiskt korrekta och då är det helt ok att ”visa upp” en hel svit av negerbollar utan att afrosvenskarna reagerar eller alla Malmös antirasister. Eller är det så att konstnären Peter Johansson använder järnrörssviten som ett alibi för sina negerbollar och därmed får ett fribrev.

Alfsson rasar även över att Johansson använder SD:s logga:

thoralf

Så, Thoralf tycker att det är oacceptabelt att konstnären ställt ut upphovsrättsskyddade bilder. Detta skriver han, ett par centimeter, under en bild som han själv stulit från galleriet.

Ett tips, Thoralf: om du planerar att gnälla över att folk snor bilder, sno då inte andras bilder. Det skulle eventuellt kunna höja den lilla trovärdighet du har.


Stötta vår verksamhet