Dumheter

Riksdagsledamot(SD) – det är PK att ha krishantering mot nazister

Under torsdagen övade Linnéuniversitetets informationsavdelning på krishantering. I övningen hade rykten börjat spridas om att en doktorand vid universitetet hade samröre med ett nynazistiskt parti. Nazistiska Svenskarnas parti som bland annat vill avskaffa demokratin i Sverige och ersätta den med en ”stark ledare” nämns som exempel på gruppering som man vill motverka:

”Högerextremt nätverk inom universitetet, misstänkt diskriminering mot utländska studenter, hackad webbplats, chefers lösenord hackade, stenkastning mot Lnu-lokaler, utdelning av nazistiska flygblad samt hot om demonstrationer och motdemonstrationer på campus.”

Övningen har fått riksdagsledamoten Thoralf Alfsson att reagera mot Linnéuniversitetet i ett blogginlägg:

Naturligtvis får man måla upp vilket scenario som helst vid sina krisövningar men jag undrar ändå om inte detta var att måla faen på vägen i onödan. Utan tvivel var det politiskt korrekt! Det är dessutom ett led i den stigmatisering av oliktänkande som pågår i vårt samhälle. Utan tvekan får man känslan av att det är Sverigedemokrater som pekas ut i detta scenario.

Vi reagerar på flera saker i Alfssons inlägg. Varför skulle det vara politiskt korrekt att ha en beredskapsplan mot nazister? Hur kan en riksdagsledamot som påstår sig stå upp för demokratin kalla en krisplan mot antidemokratiska nazister för ”ett led i den stigmatisering av oliktänkande som pågår i vårt samhälle”? Men roligast är nog att Alfsson direkt drar paralleller till Sverigedemokraterna och påstår att det egentligen är SD som pekas ut. Alfsson tycks helt enkelt känna igen sig i beskrivningen av nazisterna…


Stötta vår verksamhet