Dumheter

S-politiker överväger att polisanmäla efter grova påhopp från SD-ordförande

Här om dagen kunde vi rapportera om SD Mölndals ordförande Peter Bjellheim som skrivit ett grovt homofobiskt inlägg(som magiskt försvann efter vårt avslöjande). Det tog dock inte långa stunden innan Bjellheim var igång igen, men nu var det inte homosexuella som fick utstå hans påhopp, utan S-politikern Lennart Wallensäter.

Wallensäter sitter i styrelsen för Folkets hus som nyligen bestämt sig för att inte släppa in rasistiska partier i sina lokaler, något som får Bjellheim och SD Mölndal att reagera. Men som vanligt när det gäller SD så blir reaktionen allt annat än en saklig:

vxcvxhc

S i Mölndal har genom Folkets Hus styrelse, med ordförande Lennart Wallensäter (S) i spetsen, beslutat sig för att alla partier i kommunfullmäktige inte skall få hyra möteslokaler i Möllan / Folkets Hus.

Genom Mölndals-Postens försorg [Tack MP!] har det kommit till vår kännedom att vi [SD Mölndal] förvägras hyra möteslokaler i framtiden. Det är alltså inte folkets hus vi talar om utan Socialdemokraternas hus!?

Sverigedemokraterna strävar efter ökad demokrati. Därav namnet SverigeDEMOKRATERNA!

S [alltså S utan D som i demokrati] strävar efter att motverka demokratin. Fler exempel på detta är de kurser som S arrangerar tillsammans med bland andra LO, Folkbildningsförbundet och Expo ”i konsten att möta Sverigedemokraternas politik”.

Ja ni ser ju, förkortningen av Socialdemokraterna (S) saknar ett D, därför är de inte demokrater….

tumblr_mrszxozHSj1rraalgo2_500

Vi nådde både Bjellheim(SD) och Wallensäter(S) för en intervju och först ut var Wallensäter som menade att det fula tilltaget bara bekräftar hans bild av SD som antidemokratiska:

Hur ser du på att de liknar dig vid en nazist?

-Ja det bekräftar ju bara det vi säger om Sverigedemokraterna, de är antidemokrater som inte kan föra en saklig diskussion. Det känns som att riksstyrelsen för folkets hus gjort en korrekt bedömning av SD.

Hur kommer du att agera mot SD? Kommer du att polisanmäla eller driva frågan på annat sätt?

-Jag har inte bestämt mig än, men jag ska höra mig för hur man ska agera och en polisanmälan kan bli aktuellt. Men som sagt vill jag höra mig för först innan jag bestämmer mig hur jag ska gå vidare.

När vi når Bjellheim så blir han upprörd när vi frågar om sakligheten i hans liknelse mellan Wallensäter och nazister:

Ni har ju publicerat en bild på Wallensäter där han framställs som en nazist, hur ser du på att det där mycket väl kan vara förtal?

-Det har jag ingen lust att kommentera. Det är ingen nazistliknelse i den bilden.

Menar du på fullaste allvar att den bilden inte är avsedd att likna honom vid en nazist?

-Jag anser inte det, jag vet inte alls vad du syftar på???

Så du menar att när man tar klassiska nazistflaggor, byter ut svastikan mot sosserosen och använder klassisk naziststil på texten så är det inte att likna honom vid en nazist?

-Det här förnekar vi bestämt, jag vet inte var du får det här ifrån. Du får ta tillbaka dina ord. Jag vet inte var du får det här ifrån.

Strax efter vi pratat med Bjellheim så kommer en uppdatering där man tar bort bilden och ber om ur….. HAHAAHA där lurade vi er nästan! Nej självklart beter man sig inte som folk och ber om ursäkt för sitt grova tilltag, nej istället återpublicerar man bilden i ett nytt inlägg och fortsätter förtalskampanjen:

folketshus-traffad

Den välavlönade Socialdemokraten Lennart Wallensäter som beslutade att neka människor med avikande åsikter tillgång till Folkets Hus lokaler. Känner sig idag träffad som nazist. Huruvida det beror på hans odemokratiska hållning till åsiktsfrihet eller om det faktum att hans parti sysslade med rasbiologi en gång i tiden vet vi inte. Möjligt att han förväxlar sina egna partifärger med nazisternas. I skrivande stund vet vi inte varför Lennart känner sig träffad som nazist, bara det att han anmält SD Mölndal för förtal. Men vi väntar med spänning och kommer att fortsätta rapportera.

Ja man kan ju undra varför Wallensäter tog illa vid sig av den osmakliga liknelsen, då det absolut inte är en liknelse med nazister:

sfhsdl

Ingen liknelse alls………………….

UPPDATERING

Nu gör SD Mölndal en kovändning och erkänner helt plötsligt liknelsen med nazister:

För att illustrera det paradoxala i detta beslut så gjordes en satirisk bild på Wallensäter som anspelade på ett annat socialistiskt parti som också var känt för att göra avkall på yttrandefrihet.


Stötta vår verksamhet