Dumheter

SD har flest avhopp och tomma stolar – kräver partistöd trots inaktivitet

Sverigedemokraterna kräver partistöd från Köping kommun detta trotts att man inte har någon representant, förening eller överhuvudtaget synts till. Köping kommun står dock på sig och nekar SD partistöd:

Köping står fast vid den linje man haft i några år: att inte ge några pengar till ett parti som inte har några politiker på sina stolar.

– Vi hör inget av dem, vi känner inte till någon lokalorganisation… då tycker vi det är fel att skattepengar ska gå till något som inte finns och inte fungerar. Det säger Elizabeth Salomonsson som sitter i kommunstyrelsens arbetsutskott i Köping, den instans som nu rekommenderar att kommunstyrelsen ska avslå SD:s ansökan.

Det råder viss osäkerhet i frågan om huruvida man ska betala ut partistöd till partier som inte dyker upp:

Vissa kommuner i landet har under tiden valt att betala ut partistöd till SD för att slippa en osäker rättsprocess. Men Köping väljer ändå att stå fast vid sitt beslut.

– Från vår sida finns ingen osäkerhet. Men jag är förvånad över vissa domar som kommit, att man ska slösa med skattemedel utan att få något tillbaka, säger Elizabeth Salomonsson.

Vi var många som hörde aspirerande SD-politiker raljera om andra politiker innan valet 2010. Tongångarna var ungefär ”politiker sitter på sina feta arslen och lyfter lön utan att göra någon nytta” och ”vi ska röra om i grytan!”. Något som idag rimmar riktigt illa med att man försöker kräva pengar för föreningar och politiker som inte ens synts till.

Att SD kräver skattepengar för icke närvarande politiker kommer vi nog se mer av i framtiden eftersom 47% av SD:s förtroendevalda har hoppat av sedan valet. Förutom att nästan varannan SD-politiker hoppat av så står man även för 47 av 54 tomma stolar i landets kommuner.

tomstolBild från SD-kuriren


Stötta vår verksamhet
  • 86
    Delningar