Dumheter

SD havererar på fullmäktige – ”tjusiga tiggarkvinnor” kan sträcka ut en hand till en man

Gårdagkvällens möte i Stockholms kommunfullmäktige tog en såpass märklig vändning att många tappade hakan. Sverigedemokraternas Rickard Wall, som vi sedan tidigare vet inte är rädd för att haverera i talarstolen, valde att uttrycka sig på ett mycket osmakligt sätt. Även partiets Per Ossman tog tillfället i akt att säga några väl valda ord. Enligt Stockholm Direkts twitterkonto börjar motionsbehandligen med SDs motion om ett lokalt tiggeriförbud. Motionen möts av kritik från dom andra partierna och Ossman svarar då med att han vill se lite fler ”förunftsskäl” i diskussionen – som ju vanligtvis handlar om att det är ”synd om romerna och tiggarna”.

När SD får mothugg från dom andra partierna verkar Rickard Wall vakna till liv. När Wall tar ton i salen börjar han med att berätta att han tycker att många av kvinnorna som tigger ser väldigt bra ut och att detta får honom att undra – vad som egentligen rör sig i huvudet på Wall framgår inte. Vidare menar han också på att problemet egentligen inte är större än att dessa kvinnor bara skulle kunna ställa sig upp och räcka ut sina händer för att bli en del av samhället. Han fortsätter sitt haveri med att trygga åhörarna och ledamöterna i salen med att försäkra dom om att det finns ”massor med karlar” som skulle vilja inleda partnerskap med dessa kvinnor. Varför Wall tror att hans personliga preferenser kring främmande kvinnors utseende är viktigt i sammanhanget framgår inte. Wall får kritik av bland andra Åsa Lindhagen från Miljöpartiet som säger att det Wall uttrycker är ofattbart.

I detta skede av debatten verkar Rickard Wall ha släppt fattningen totalt och berättar helt ogenerat för hela salen att han har gått och tänkt på hur ”de här tjusiga tjejerna” kan sitta i dessa miljöer som tiggare gör. Han anser det alltså helt i sin ordning att dela med sig av sina personliga tankar, med utseendevärdering och förminskning inkluderat, inför hela fullmäktige. Här någonstans blir Ossmer uppenbart irriterad på kritikerna i salen och väljer att kalla dessa för stalinister vilket följs av en tillsägelse från presidiet. Ossmers sista inlägg i debatten är en enligt honom enkel fråga som han trots det inte har något svar på ”varför ska de hjälpas?”.  Sverigedemokraterna driver alltså tiggerifrågan vidare även på lokal nivå men det verkar inte som om deras företrädare själva ens har svar på frågorna dom själva ställer – uppenbarligen vill dom inte spendera sin tid i talarstolen på att berätta detta för oss andra iallafall.

Det är inte första gången en SD-politiker föreslår att män ska ”ta hand” om kvinnor för att lösa diverse problem:


Stötta vår verksamhet
  • 2.3K
    Delningar