Dumheter

Efter frispel på Ullenhag försöker ordförande mörka medlemskap i Nationaldemokraterna

Den senaste tiden har Sverigedemokraterna i Jämtland och Härjedalen seglat upp på topplacering i ligan för ”SD:are som gör dumma saker”. Nu senast har det skrivits väldigt mycket om Ronny Karlsson, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Jämtland och Härjedalen.  Är det inte minderåriga pojkar som ska kastreras så är det varningar för att man blir könsstympad i moskéer. Nu kliver även Gerhard Carlsson,  kommunfullmäktigeledamot för SD i Östersund, in i rampljuset. Vi kunde igår berätta om ett inlägg på SD Östersunds hemsida där integrationsminister Erik Ullenhag blir kallad för diverse otrevliga saker. I en intervju med Östersundsposten säger Gerhard Carlsson:

Det var dumt av mig. Men jag har tagit bort det […] jag har bett om ursäkt till ansvarig i vårt parti.

Det var ju för väl! Dock blir vi nyfikna på denne herr Carlsson.
Läser man vidare på SD Östersunds hemsida kan man hitta ett inlägg som har rubriken ”Politik är en fråga om förtroende” , där skriver Carlsson bland annat om när en av länets lokaltidningar kunde avslöja att han tidigare varit medlem i det högerextrema partiet Nationaldemokraterna:

I lokaltidningar och övrig media har det varit svårt att få exponering av vår politik men där allt SD:are gör eller sagt granskats i minsta detalj för att hitta angreppspunkter. Väldigt uppblåst var t.ex mitt tidigare medlemskap i ett nynazistiskt parti där hela inslaget var en tidningsgroda av värsta slag. Vad som i källkritik granskning aldrig skulle ha fått passera fick jag själv ägna mycket tid till för att ÖP skulle krypa till korset och erkänna sitt misstag.

(Någon groda är det dock inte riktigt tal om, då Carlssons tidigare medlemskap i Nationaldemokraterna är bekräftat och inte heller har Östersundsposten någon gång erkänt något misstag, då inget misstag har begåtts. Att Carlsson varit inskriven som medlem men ej varit aktiv tycker vi framgår mycket tydligt i intervjun som är publicerad på ÖP:s nättidning. ) Carlsson fortsätter sedan sin text:

Under sådana villkor ges inte utrymme för att göra misstag utan politiken måste i alla sammanhang bygga på officiellt erkända fakta. Felaktiga uppgifter kan på ett helt annat sätt utan medias granskning lämnas av våra politiska motståndare.  Att göra ogrundade utspel och kortsiktiga populistiska uttalanden är därför att spela främst den politiska vänstern i händerna.

Inte nog med att detta sägs av en person som tillhör samma parti och samma distrikt som Ronny Karlsson, som gjort just ”ogrundade utspel och kortsiktiga populistiska uttalanden” till sitt kännetecken, och som själv lagt ut ett högst anmärkningsvärt inlägg med en attack på Sveriges integrationsminister. Läser man dessutom två inlägg under detta så blir det hela desto mer löjeväckande. Där hittar man nämligen ett inlägg med rubriken ”Ge rätt marknadsföring till boende.”. Det handlar om den moské som planeras att byggas i Östersund, på stadsdel Norr som det kallas. Carlsson är upprörd över att man inte gått ut med information om denna moské när man försökt sälja tomter och bostäder på området:

Därför är ett generellt raggande av boende utan att ge denna information att lura folk in i vad som för dem kan bli ett moraliskt dilemma. Lägger man ett antal miljoner på en fastighet som helt saknar muslimsk närvaro men som strax därefter blir en muslimsk samlingsplats så känner man sig naturligtvis lurad om man valt boplats utifrån det grannskap som fanns vid köpetillfället.

Nu kanske vi är helt ute och cyklar, men nog borde det vara själva moskén i fråga som blir en ”muslimsk samlingsplats” och inte folks privatbostäder i området..? Är det dessutom så att man planerar sitt boende helt efter vilken religion ens grannar ska tillhöra, då tror vi att man redan från början får satsa på en isolerad stuga långt ute i skogen. Vi skulle dock vilja sätta en etikett på Carlssons inlägg. Gissa vilken? Just det: ”ogrundat utspel och kortsiktig populistiskt uttalande”.

För SR:s artikel klicka här


Stötta vår verksamhet