Dumheter

SD kräver pengar för användandet av sin logga, men det är antidemokratiskt om inte SD får använda andras

Igår rapporterade Politism om antirasister som krävts på pengar av Sverigedemokraterna via ”bildombudsmannen” efter att de använt SD:s logga på sina bloggar. Bildombudsmannen är i realiteten ingen myndighet som han vill ge sken av utan ett privat företag som flera gånger kritiseras för sina metoder där han utan förvarning kräver folk på orimliga summor pengar.

Politism om kraven:

Nikke Lindqvist fick i torsdags ett brev och en faktura frånBildombudsmannen  på 20 500 kr för att ha använt sig av Sverigedemokraternas logga, blåsippan, på tio ställen på sin sajt. Avsändare?Erik Myrin, Sverigedemokraternas pressekreterare. I brevet skriver Bildombudsmannen bland annat: “Min klient, Eric Myrin, har vänt sig till undertecknad då han funnit att Ni på Er hemsida har publicerat hans upphovsrättsligt skyddade logotyp föreställande SD:s blomma.”

 

[…]

 

Hur kommer det sig att du har valt att skicka en faktura via Bildombudsmannen till Nikke Lindqvist?

 

– Det är ju inte specifikt jag, utan det här är från partiets sida, där vi anser att upphovsrätten till våra logotyper har kränkts.

 

Men om man håller med er och använder sig av er logotyp, skickar ni en faktura då också? Eller är det bara till era meningsmotståndare?

 

– Om vi upplever att man vill skada vårt varumärke kommer vi att göra det.

Samtidigt som SD:s försök att tysta kritiker och antirasister så kommer det mixade budskap från resten av partiet. Först ut är riksdagsledamoten Thoralf Alfsson som skriver följande om användandet av logotyper:

I förra veckan fick jag ett brev från ansvariga på Kalmar läns landsting där man meddelade att SD inte fick använda en pressbild från landstingets hemsida i vårt informationsblad angående vård av papperslösa.

 

[…]

 

Detta har tydligen fått den effekten att man genom att förbjuda oss att använda pressbilder försöka stoppa vårt infoblad. Frågan är om det egentligen är ett politiskt beslut?

 

[…]

 

Vår senaste beställning från tryckeriet var på 5000st inför kyrkovalet och har mer eller mindre redan delats ut i länet i samband med vår utdelningskampanj i kyrkovalet. De få exemplar som återstår kommer vi inte att slänga! De blir istället utmärkta exempel på hur det svenska politiska klimatet ser ut för oss Sverigedemokrater och hur man på allehanda sätt försöker sätta käppar i hjulet för vårt parti.

IRM påbörjade även en granskning av SD:s lokalsidor för att se hur mycket upphovsrättsskyddat material man publicerat de senaste dagarna utan att hänvisa till fotograf eller källa. Eftersom det fanns så mycket bilder från SD:s hemsidor som uppenbarligen inte är deras egna så ansåg vi att det räckte med fyra exempel:

1

Okänd kvinna målas ut som bidragstagande analfabet. Bild förmodligen stulen från en rasistisk blogg som sedan stulits av SD.

2

34

SD:s hyckleri har inga som helst gränser….

***UPPDATERING***

Kent Ekeroth surar över att SD:s logga inte finns med i tidning. En förklaring kan ju vara att NI KRÄVER FOLK PÅ PENGAR FÖR ATT ANVÄNDA LOGGAN!!! Ursäkta tonfallet i texten, men hyckleriet får oss att kräkas i munnen lite:

fsdfsdfsdfsd


Stötta vår verksamhet