Dumheter

SD-kvinna pratar om svenskreservat och pursvenska ungdomar

Jämtland har tur med mycket. Det är ett landskap med vacker natur, frisk luft, god lokalproducerad mat och generellt sett trevligt folk. Därför är det svårt att avgöra om Jämtland har tur eller otur med sina Sverigedemokrater. Det kan förstås ses som otur att en politiker antyder att det sker könsstympning och stening i moskéer. Det kan förstås också ses som otur när en politiker godkänner publicering av högst olämpliga kommentarer på partiets officiella lokalhemsida. Men visst är det ändå lite tursamt, för det gör det så enkelt att se dem för vad de egentligen är.

Nu har en ny jämtländsk, Sverigedemokratisk stjärna tagit sina vacklande första steg ut i rampljuset. Hennes namn är Marie Stensby och hon tycker att det borde införas svenskreservat. Ja, ni läste rätt: svenskreservat.

Nåväl, nu var Stensby kanske lite skämtsam i tonen när hon skrev detta på SD Krokoms hemsida:

I mina dystraste stunder funderar jag på om du, med Miljöpartiets godkännande(förstås), skulle kunna tänka dig att anamma en gammal amerikansk modell. För oss svenskar som vill fortsätta att vara just det, svenskar. Inrätta ”svenskreservat”, där vi kan fortsätta att följa våra traditioner och vår svenska kultur. För jo, det finns faktiskt en svensk kultur, även om stora delar av kulturvänstern får kväljningar av att höra talas om något sådant.

Vi undrar vilken del av svensk kultur Stensby skulle vilja ta med sig till det reservatet. Jultomten skulle få avskaffas då det är en relativt ny företeelse. Den dagliga födan borde helst bestå av lutfisk, surströmming och falukorv? Och alla såklart gå klädda i folkdräkt året om. Det finns säkert de som tycker att detta vore paradiset och det är väl helt okej, men personligen hajar vi till av nästa stycke:

Jag föreslår att Jämtland får bli ett reservat för Sveriges urbefolkningar. Men det är bråttom, för även hit når en politisk religion som hotar att sänka västvärlden ner till 600-talet. Fast å andra sidan kanske det är bättre att ge tillbaka Jämtland till Norge. De vill nog fortfarande ha oss.

Nu har vi några frågor till Marie Stensby som vi hoppas att vi kommer få svar på:
1. Vilka är Sveriges urbefolkningar?
2. Hur ska vi göra med de muslimer som redan bor här i länet, för vi bara antar att det är islam som syftas på som ”politisk religion som hotar att sänka västvärlden ner till 600-talet
3. Hur ska vi göra med den troliga majoriteten av Jämtlands befolkning som helst vill leva utan folkdräkt och lutfisk?
4. Varför skulle Jämtland ges tillbaka till Norge? Hur, rent praktiskt, främjas svensk kultur och tradition av att tillhöra ett annat land?

Att Stensby också skriver att det inte riktas några arbetsmarknadsåtgärder mot ”våra pursvenska ungdomar” ger oss en lite taskig smak i munnen. Pursvenska? På riktigt? Det är alltså inte ett problem med ungdomsarbetslöshet i sig, utan bara när det drabbar ”pursvenska ungdomar”?

Åh, och förrestenMarie Stensby arbetar till vardags som lärare.

 


Stötta vår verksamhet