Dumheter

SD-man om kastrering av barn: ”Säger det andra tycker”

Written by Henrik Johansson

Vi hann knappt släppa fallet med Ronny Karlsson, Distriktsordförande och valberedare till SD-riks, som ville kastrera barn. Nu har han slagit till igen.

Först lite bakgrundshistoria för er som råkat missa Karlssons uttalande. Karlsson publicerade ett inlägg på en av SD:s officiella hemsidor där han menade att tolvåriga barn skulle kirurgiskt kastreras efter att de dömts för ett sexualbrott. När vi och Expo når honom för en kommentar dagen efter publicering av inlägget så säger han sig stå för sitt uttalande. Ytterligare en dag passerar och resten av mediasverige får nys om händelsen. Nu är Karlsson inte lika självsäker på sitt uttalande och backar.

– Jag skrev det där i ren frustration och ilska när jag läste om flickan som blev sexutnyttjad, säger Ronny Karlsson

Förmodligen ven det ett par partipiskerapp också, men det kan vi ju bara spekulera i. Frid och fröjd tänker nog de flesta nu, men…

När vi under fredagen surfar in på SD Krokoms hemsida finner vi följande uttalande från Karlsson:

Hur ska vi nu tolka detta inlägg? Tycker Karlsson att han bara sagt något alla andra redan tycker? Eller ja, 98% av de som hört av sig. Ett par andra frågor vi ställer oss är hur kommer det sig att Karlsson får allt detta stöd när inte ens partisekreteraren Björn Söder backar upp honom? Skiljer sig SD så mycket från sina väljare?

En sak är säker: Vi ser ingen ursäkt, pudel eller annat tecken på ångest från Karlssons sida.

 


Stötta vår verksamhet