Dumheter

SD-man: Somalier vill slå sin fru om hon inte lyder *Uppdaterad*

I veckan som gick uppmärksammades IRM på att SD startat en lokalförening i Sala. Eftersom vi inte visste så mycket om vilka som verkar i SD Sala bestämde vi oss för at göra en närmare granskning. Vi fastnade snart för Bo Lindholm som sitter i SD Salas kommunfullmäktigegrupp. Vi noterar att Lindholm både gillat och kommenterat på den antisemitiska bloggen Realistens Facebooksida. Han skriver bland annat detta:

Bilden är tagen under en artikeln rörande en våldtäkt. Vi vill inte länka själva artikeln och skapa trafik till Realisten.

Vi blir såklart nyfikna och ringer för att fråga Lindholm om han stödjer Realistens antisemitiska agenda. När vi når Lindholm förklarar han att Realisten tar upp mycket som vanlig media inte gör. När vi konfronterar Lindholm med Realistens antisemitism så låter han uppriktigt förvånad och menar att han inte visste något om detta. Lindholm förtydligar också att han tar avstånd från antisemitism.

Samtalet glider snart över till att handla om muslimer och islam. Lindholm berättar att han inte är förtjust i islam, men förstår att det finns olika tolkningar:

– Skulle alla människor leva efter koranen precis så som den är skriven skulle hela världen vara ett paradis eller hur? Problemet är ju bara att de tolkar det på olika vis.Det går heller inte att komma ifrån att koranen startat mest krig.

Lindholm fortsätter att förklara hur vi snart har sharialagar i Sverige. När vi frågar Lindholm vad han har för belägg för detta så svarar han att vi har folk i maktposition som förespråkar sharialagar och att det finns halalkött i frysdiskarna. Han menar även att det finns andra tecken som pekar på att vi snart har sharialagar i Sverige, men ”kan inte ge exempel rätt upp och ned”.

Vi har ca 100 000 muslimer i Sverige. Hur kan dessa ha så stor makt att man är nära att få igenom sharialagar?

– Ja vi tar ju in tolvhundra i veckan. Var kommer de flesta ifrån nu? De kommer från Somalia och de är muslimer där med. De tolkar koranen de med. De vill också ha sharialagar. De vill ha fyra fruar. De vill också kunna klappa till sin fru om hon inte lyder till punkt och pricka. Jag tycker inte sånt ska få förekomma i Sverige. Är jag dum om jag tycker så?

 *Uppdatering*

Efter ett extra samtal med Lindholm så vill vi påpeka två saker vi gjort fel här. Jag skrev aldrig vad kommentaren på Realisten rörde. Detta var klantigt och fel av mig, men i avsikt att inte skapa trafik till Realisten. Däremot så borde jag redan från början nämnt vad artikeln handlade om. Den andra saken vi gjorde fel var att inte Lindholm fick se citaten innan publikation trotts att vi kommit överens om detta. Mailet med citaten har gått iväg, men till fel adress och efter att inte fått något svar drog jag en förhastad slutsats om att Lindholm inte var intresserad av att svara. Vi ber såklart Lindholm om ursäkt för detta.

Vi vill dock påpeka att citaten som används är korrekta och finns inspelade.

Henrik Johansson

 


Stötta vår verksamhet