Dumheter

SD-man sprider nazistisk propaganda

Sverigedemokraten och den aktive twittraren Christer Schoultz fick vår uppmärksamhet efter ett tips från en observant läsare. Schoultz sitter i distriktsstyrelsen för Örebros län och den lokala styrelsen i Karlskoga.

När vi kollar närmre på Schoultz twitterkonto och facebook-konto så ser vi snart att han gillar Nationell idag på Facebook och sprider material för dem på twitter. Förutom det så sprider han material från Svenska motståndsrörelsen. Svenska Motståndsrörelsen är den nazistgrupp som Säkerhetspolisen bedömer/bedömt som det största hotet mot Sveriges inre säkerhet.

Klicka på bilderna för större format

 

När vi når Schoultz så vill han inte säga att han står bakom Svenska motståndsrörelsen och nationell idag men att han delar vissa av deras åsikter. Han berättar även öppet om hur han prenumererar på den högerextrema tidningen Nationell idag.

Du delar med dig av svenska motståndsrörelsen och nationell idag på twitter och jag undrar om du stödjer det och jobbar aktivt för?

Jag stödjer väl vissa åsikter i alla läger. Nationell idag är ju inget SD ställer sig bakom men mycket av det dom säger är ju våran linje likväl som det är mot vänster. Det är väl klart. Jag tar absolut inte avstånd från dom, däremot tar jag avstånd ifrån en del saker de tycker.

Det är en sak med nationell idag, men svenska motståndsrörelsen?

Det är ju personligt, det är ingen hemlighet jag prenumererar på nationell idag. Det har inget med att jag skulle stå bakom dera parti. Jag står bakom deras yttrandefrihet. Det är det det handlar om i grund och botten.

Nu frågade jag inte om nationell idag utan Svenska motståndsrörelsen? 

Ja men då kan man vända lite på det och säga vad vänstern ställer sig bakom. De ställer sig bakom många extrema terroristorganisationer. Det här ship to gaza till exempel. Det är man helt öppen med. 

Nu frågade inte jag vad vänstern ställer sig bakom. Jag frågade dig om du ställer dig bakom svenska motståndsrörelsen som är en öppet nazistisk organisation?

Jag ställer mig INTE bakom.

Okay men du sprider deras propaganda?

Det gör jag ju inte heller. Det är som den här lilla bloggen inte rasist, men det är likadant där va. De sprider en massa lögner och skit. Det är en väldig massa som twittrar vidare deras meddelanden. 

Nu frågade jag om varför du twittrar vidare svenska motståndsrörelsens propaganda?

Alltså den värsta nazisten över hela världen är helt övertygad om att de flesta svenskar och människor i världen säkert står bakom en del av de dom säger. Frågan om de ställer sig bakom dem som parti och det tror jag inte. Jag ställer mig bakom mycket som en del vänsterfolk säger. Till och med Lars Ohly har otroligt sagt någon sak i hela sitt liv som jag håller med om och skulle tänka mig att vidarebefordra. Men om jag skulle stå bakom honom det gör jag naturligtvis inte.

Flera gånger under vårt samtal så svara först inte Schoultz på frågorna utan väljer att berätta hur andra personer och organisationer agerar. Jag får gång på gång upprepa frågor och betona att jag inte frågade om andra organisationers eller personers snedsteg utan nu pratar om Schoultz och hans uttalanden.

Eftersom vårt intervju med Schoultz varade i nästan en timme så kommer vi dela upp detta reportage i flera delar. Vi kommer att behandla Schoultz åsikter om muslimer, romer, journalister och det annalkande krig som väntar om vi inte agerar snarast.


Stötta vår verksamhet