Dumheter

SD och nazisterna förföljer meningsmotståndare i Almedalen (video)

Under natten till lördagen förföljdes Mona Sahlin av nazisterna från Svenskarnas Parti. Sahlin blev kallad för landsförädare och stämningen var allmänt hotfull. Nazisterna är inte ensamma om att söka upp och attackera meningsmotståndare med grova påhopp. Vi rapporterade här om dagen att Sverigedemokraternas Christian Westling helt utan orsak sökt upp en av Maktahavare.se skribenter och kallat henne för landsförädare:

Screenshot_2013-07-04-04-03-23Landsföräderi är ingen småsak att kalla meningsmotståndare och definieras som följande:

Enligt svensk rätt (i modern tid) kan landsförräderi endast begås då Sverige är i krig. Landsförräderi innebär enligt svensk lag att man hindrar, missleder eller förråder dem som är verksamma för rikets försvar eller förleder dem till myteri, trolöshet eller modlöshet alternativt förråder, förstör eller skadar egendom som är av betydelse för totalförsvaret alternativt åt fienden anskaffar krigsfolk, egendom eller tjänster eller begår annan liknande förrädisk gärning (Brottsbalken 22 kap. 1 §).

Om Westling på riktigt tror att Sverige är i krig och att Makthavares skribenter förråder oss svenskar är ej klarlagt, men om så är fallet rekommenderar vi Westling att genast söka hjälp. Paranoia är ett allvarligt problem och kan – om hjälp ej fås – utvecklas till alla möjliga vanföreställningar. Till exempel kan man få för sig att muslimerna är här för att ta över Sverige i smyg.

Aftonbladets skribent Ehsan Fadakar Mötte Westling – natten till fredagen – i Almedalen. Enligt Fadakar hade Westling följande att säga kring händelsen:

”Jag visste ju inte att hon var journalist”

Westlings uttalande är bekräftat från fler källor.

 

IRM fick även en pratstund med SSU:s ordförande Gabriel Wikström:


Stötta vår verksamhet