Dumheter

SD ordf. relativiserar Förintelsen – ”förstår hur judarna hade det” efter demonstration mot SD

I Nazi-Tyskland och Stalins Sovjetunion mördades hundratals miljoner människor genom svält och Sibiriska arbetsläger. Enligt Stefan Olsson, SD Landskronas ordförande, bleknar detta i jämförelse med Malmö. Situationen i Malmö kan enligt Olsson åtminstone jämföras med Förintelsen där ca 6 miljoner judar mördades i dödsläger – och han tycker sig känna som dem.

Skärmavbild 2014-04-09 kl. 22.33.19

Anledningen till tweeten verkar vara ett av de slagord som användes av motdemonstranterna under Jimmie Åkessons besök på en brandstation: ”En sista deportation – skicka Jimmie över bron”. Dängan syftar på hur Sverige deporterar flyktingar och har, för de flesta, en uppenbar ironisk ton. Men Stefan Olsson tar dem på orden och går så långt i sin tolkning att han, men framförallt Åkesson, utan vidare befinner sig i en liknande situation som judarna i Nazi-Tyskland.

Skärmavbild 2014-04-10 kl. 10.24.30

Helt klart är det Olsson som fullkomligt missar budskapet i sin tweet då han hävdar att läget i Malmö skulle kunna likställas med det då miljoner judar sattes i ghetton för att slutligen deporteras till förintelselägren. Det är att relativisera Förintelsen och inte värdigt en folkvald politiker.

Sedan är det kul att Olsson slår ner på en lugn demonstration när brandmän och sjukvårdspersonal hotas till livet då de protesterar mot sverigedemokraterna. Då är partiets aggressiva och mordhotande nätsvans glömd och plötsligt de fredliga demonstranterna (”vänstern”) antidemokrater.

Mer från SD Landskrona: SD-politiker: ”krig och våld ligger i generna hos vissa folkslag”


Stötta vår verksamhet