Dumheter

SD-ordförande hängde ut utländska brottslingar – är själv dömd för kvinnomisshandel

Written by Henrik Johansson


Stefan Falktorp, ordförande i Partille har vid flera tillfällen hängt ut gärningsmän med utländsk bakgrund och länkat nazistiska/högerextrema publikationer. Nu visar det sig att Falktorp själv är en dömd för kvinnomisshandel. Det är Expoidag som gjort en längre intervju med Falktorp där han ger sin syn på misshandeln och användandet av nazistiska källor:

– Man skyddar utländska personer, men man hänger ut etniska svenskar.

 

[…]

 

– Det har handlat om invandrare som begått väldigt grova brott och att man inte skrivit att det är invandrare som begått brotten. Det här har gjort oss upprörda, säger Falktorp till Expo Idag.

 

Falktorp tillägger dock att de inte längre ska länka till nazistiska sajter utan istället tipsa den till Sverigedemokraterna närstående sajten Avpixlat när någon med utländsk bakgrund begått brott.

När Falktorp blir konfronterad med sitt eget förflutna som kvinnomisshandlare blir det genast annat ljud i källan:

 

I domen står det att Falktorp knuffat in en kvinna i en vägg, tagit tag i hennes hår och dunkat hennes huvud flera gånger i väggen. Att han själv är dömd menar Falktorp inte påverkar hans trovärdighet.

 

– Ja, jag dömdes för sju år sedan. Jag tycker ändå att det är viktigt att tala om de här frågorna. Eftersom massmedia tystar ned vilka som sitter på svenska fängelser, säger han till Expo Idag.

 

[…]

 

Kvinnomisshandel är inte det allvarligt?

 

– Jag tycker inte det om det bara skett en enda gång, säger Falktorp.

Vad kan vi då konstatera av intervjun? Jo först och främst är det skillnad på folk och folk. Eller ska vi säga Svenskar och invandrare. För det andra så kan alla ni förstagångens kvinnomisshandlare vara lugna. En gång är tydligen ingen gång. Kvinnomisshandel blir – enligt Falktorp – bara allvarligt när man spöat tjejen för andra gången.

Ett free pass så att säga…

Läs gärna vår underbara intervju med Falktorp som slutade med att han skrek och slängde på luren.


Stötta vår verksamhet
  • 66
    Delningar