Dumheter

SD-politiker ber om ursäkt, tar tillbaka ursäkten och fortsätter ljuga om gratis körkort

Få kan ha missat SD:s ärketabbe då de kallade somalier för snyltare efter att helt felaktigt påstått att dessa får gratis körkort. Tidigare idag kunde vi rapportera om hur Roger Karlsson, SD-politiker i Säter, fortfarande kallar somalier för snyltare och fortsätter hävda att han har rätt med motiveringen ”jag fick 122 delningar på artikel så jag kan inte ha fel”.

SD-politikern Ann-Katrin Löfwenhamn från Borlänge som delat samma artikel och ställt somalier mot ungdomar ber nu dock ”om ursäkt”. Fast egentligen inte alls.

10477943_10152163585212477_2111019184_n

”Ursäkten” rundas av med en förtroendeingivande blinkning. ”Förlåt blink blink”. Jätterimligt. Hon fortsätter sedan sin ursäkt med att skylla på socialdemokraterna och kalla den som avslöjade henne för ”ett troll”.

10501223_10152163585277477_1514880338_n

Nu tar alltså Löfwenhamn tillbaka vad hon nyss sagt och hävdar igen att utbildningen kostat skattepengar. Detta äR FORTFARANDE INTE SANT vilket har förklarats grundligt av ABF! Detta kallar nog inte någon med en gnutta sunt bondförnuft för annat än riktigt intergalaktiskt dumt.

Det är uppenbart att hon fortfarande står upp för budskapet hon tidigare delat: att somaliers välbefinnande i samhället går före ungdomars. Vidare, om IRM som avslöjat partiföreträdarnas rasism och uppenbara lögner är troll, vad är då SD?

***UPPDATERING***

Nu har även den rasistiska bloggen Exponerat skrivit om artikeln:

På lördagseftermiddagen var det avslutning för 300 somalier som under våren gått ABF:s studiecirklar under våren. Av dessa har 60 muslimska somalier tagit körkort. Muna Abdi Sheik Ali, 23 år, är en av dessa som tagit körkort.

 – Nu kan jag hjälpa mamma när hon ska handla, sade hon till dalademokratern.se.

Har hennes mamma blivit så lat att hon inte kan gå eller åka buss till affären?

[…]

Minst 60 somalier, många av dessa khattuggande knarkare, i Borlänge ska alltså då ut på vägarna. Kan de läsa? Vem betalar detta? Hur många sköna hundratusenlappar har detta spektakel kostat oss skattebetalare? Ska vi betala deras bilar också snart kanske? Varför får våra svenska ungdomar inte samma hjälp? De ska klart gå i första hand!

 

Att Exponerat följer samma linje som SD är inget konstigt, sidan används flitigt som källa på officiella SD-hemsidor och av SD-politiker. Den gillas, sprids och hyllas som en sanningssägare…


Stötta vår verksamhet