Dumheter

SD-politiker dömer ut folk som inte kan definiera svenskhet – misslyckas själv

Tidigare kunde vi berättade om Sverigedemokraten från Sigtuna, Jan Forsman, som tyckte att muslimer var otäcka och hade för många barn. I detta inlägg fortsätter vår intervju med Forsman, men vi ska även ställa Sören Sundh mot väggen och fråga hur han ser på Forsmans uttalanden.

I ett inlägg på SD Sigtunas hemsida så tar man upp svenskhet och vad som är svenskt. Det är Forsman som publicerat inlägget:

Ja de är förjävligt hur de har blivit i Sverige. Jag förstår helt enkelt inte varför de etablerade partierna, journalistkåren och knutblusvänstern vill förstöra vårt land. Man ifrågasätter vad som egentligen är svenskt. Sveriges statsminister står i sverige riksdag och ifrågasätter vad som är svenskt. Är detta möjligt i något annat land än Sverige.

[…]

Man vill helt enkelt inte diskutera frågan i sak. För det svenska är inte längre intressant eller värt att diskutera. Landsförräderi och inget annat.

Du skäller – i texten – över folk som inte förstår vad det innebär att vara svensk, men det står ingenstans vad som är svenskt. Därför ställer jag frågan till dig. Vad krävs för att vara svensk?

-Det är väl att man är svensk medborgare.

Men vad är ”svenskheten”? Du skäller ju över det, men ger inga svar?

-En svensk medborgare

Men va bra! Det håller jag med om. Sverigedemokraterna håller dock inte med. De har lite mer definitioner på vad som är svenskt. Men du ger nu samma svar som de flesta du syftar till i din text. Innebär det att du också är landsförrädare? 

-Hmm, Jag uppfattar inte frågan. Jag tycker vi avslutar det här samtalet.

————————————————————————————–

När vi når Sören Sundh som är ordförande för SD Sigtuna har han följande att säga om Formans uttalanden:

Står ni bakom uttalandet att muslimer är ett hot mot Sverige? 

-Vi ansvarar ju inte för hela SD. Vi pratar ju bara om kommunen. I Sigtuna vill man bygga en moské och det finns ju olika muslimska inriktningar. Det är ju fullt krig i många muslimska länder. Det vet ju alla. Jag tycker att en moské i centrum nära en skola inte är riktigt klokt. En metod man använder i dessa krig är ofta bombdåd. Vissa säger att det aldrig kommer att hända i Sverige, men så kan man inte säga längre. Man måste se verkligheten som den ser ut.

Men du menar då att det finns en oro att man kommer att spränga den här moskén?

-Nej. Det är inte säkert att man spränger moskén. Man kan spränga en laddning utanför. Det utförs av personer som vill ha hämnd för att deras närmsta blivit dödade i sprängdåd. Tycker du själv att det är fel att tänka på kommuninvånarna som ska bo i detta område?

Är det okej att slå upp en kyrka i ett centrum? 

Ja! Det finns ju ingen spänning mellan kyrkor.

Men kyrkor attackeras ju ute i världen. Vad säger att det inte händer här också? Utefter ditt resonemang kan de här självmordsbombarna lika gärna attackera en kyrka? 

-Nej.

Men det är väl relevant sett ifrån ditt resonemang. 

-Det är inte samma sak.

Har du gjort en säkerhetsbedömning på detta eller sitter du bara och höftar nu? 

-Kyrkor får ligga i centrum.

 

 

 

 

 


Stötta vår verksamhet