Dumheter

SD-politiker gav sig på kvinna iförd burka på Hemköp

Dalarnas tidning rapporterar idag om SD-politikern Christer Wikström som under en tripp till Hemköp retat upp sig på en kvinna i burka:

– Enligt förhör ska mannen ha sagt till kvinnan att ”har inte du hamnat på fel sida jordklotet?” eller något liknande, säger Mikael Lundkvist, utredningsledare vid Borlängepolisen.

Wikström ska enligt polisen också själv ha medgett att han uttryckt sig då han provocerats av att kvinnan varit klädd i burka. De uppgifterna stämmer även med kvinnans berättelse.

Historierna om vad som händer härnäst går dock isär:

– Mannen säger att han gått till kassan och börjat lägga upp sina varor. Kvinnan kom då rusande och började att slå honom med en väska. Hon ska därefter ha slitit sönder hans tröja, säger Mikael Lundkvist.

Själv hävdar kvinnan att hon redan stod vid kassorna då mannen dök upp. Han ska då ha börjat slita i hennes klädsel.

– Då hon försökte freda sig ska hon ha fått slag från mannen över halsen och ryggen så att hon föll till golvet, säger utredningsledare Mikael Lundkvist.

Wikströms historia får stöd av poliser på plats enligt Dalarnas tidning:

– Vad jag har hört visar filmen i alla fall visa att kvinnan slår mannen med en väska så i det fallet stämmer mannens uppgifter, säger Lundkvist.

Att man spontant får för sig att kliva fram till vitt främmande människor och fråga ”har inte du hamnat på fel sida jordklotet?” är för oss helt ofattbart, men å andra sidan är vi inte Sverigedemokrater…

UPPDATERING

SM i vita kränkta män bland kommentarerna på DT.se

gwsgggqhr

 

aagfdghwqfhwherwSD måste vara så stolta över sina fotsoldater…

 


Stötta vår verksamhet