Dumheter

SD-politiker hotar att anmäla alla som påpekar att han är dömd för förtal

Patrik Ängelholm
Written by Henrik Johansson

SD-politikern Patrik Ohlsson från Ängelholm har i dagarna demonstrerat ett aningen udda sätt att se på kriminalitet och vem som kan ses som kriminell. Ohlsson menar nämligen att han har rätt att kalla folk för kriminella trots att de inte är dömda för brott, samtidigt hotar Ohlssom de som påpekar att han själv är dömd för förtal med en anmälan. Låter det rimligt? Nej självklart inte…

Allt börjar med att Ohlsson kallar Researchgruppen(RG) och deras metoder för kriminella. Detta trots att pressombudsmannen, datainspektionen, polisen och justitiekanslern granskat RG:s metoder och ingen av instanserna fann några lagbrott. RG:s Lovisa Sundman svarade upp:

Patrik Ängelholm 3

Patrik Ängelholm 4

Tyvärr har media låtit SD:s företrädare sprida denna lögn om att RG:s metoder skulle vara olagliga allt för flitigt, för ställer man SD:s företrädare mot väggen så slutar det alltid som här ovan. Det är ingen hemlighet att RG har medlemmar som är dömda för brott, men steget där ifrån till att de skulle begått kriminella handlingar i sin granskning av SD är ljusår. RG:s metoder är egentligen ingen teoretisk fysik och bara för att SD inte förstår hur det gjort så betyder det inte att metoden är olaglig.

Ohlsson blir snart konfronterad med sin egna karriär i det svenska rättssystemet och börjar då helt plötsligt hota människor med att anmäla dem för just förtal:

Patrik Ängelholm 5

Patrik Ängelholm 2

Patrik Ängelholm 1

 

Med risk för att polisen får ännu mer pappersarbete, som måste processas och sedan förpassas till sopkorgen, så återpublicerar vi nu delar av den artikel som både Peder, Barbro och alla andra ”vänstersympatisörer” hänvisat till:

Förtalsdomen mot Sverigedemokraternas ordförande i Ängelholm, Patrik Ohlsson, står fast även efter prövningen i Hovrätten. Han ska betala 5 000 kronor i skadestånd till kommunalrådet Marie Lindén (V) i Göteborg.

[…]

Det var i april förra året som Patrik Ohlsson i sin blogg skrev att ”Mordmisstänkt vänsterpartist toppar valsedel i Göteborg”. Det handlade om Marie Lindén och Patrik Ohlsson hävdade också på sin blogg att hennes exmake blivit ”mördad/dräpt på öppen gata” av en god vän till Marie Lindéns nye pojkvän. Han påstod även att hon hade suttit häktad i tre dygn ”misstänkt för att ha lejt mördaren” men släppts i brist på bevis.

Men påståendena var inte sanna. Marie Lindéns exmake hade inte blivit mördad.

Vad vi inte skulle göra för att få höra Ohlsson hos polisen. Kan föreställa oss att konversationen kommer att gå till ungefär såhär:

-Hej, jag vill anmäla ett brott! /Patrik

-Jaha, vad har hänt!? /polis

-Jo det är en massa taskiga personer som säger att jag är dömd för förtal på Twitter /Patrik

-Jaha och du är alltså inte dömd för förtal? /polis

-Jo, alltså det är jag, men det är taskigt att de påpekar det och jag vill anmäla! /Patrik

-Du är alltså dömd för förtal och vill anmäla människor som påpekar detta!? /märkbart irriterad polis

-Ja! /Patrik

-Lord have mercy /märkbart trött polis

OBS! Det här är alltså ett tänkbart scenario och inte en faktisk konversation. Ville bara vara extra tydlig med detta då det kan bespara polisen extraarbete och förebygga papperspoliser… 

***UPPDATERING***

Ohlsson har under dagen fortsatt att hota alla som påpekar att han är dömd för förtal med en anmälan. Trot eller ej, men han har även fortsatt anklaga Researchgruppen för att ha använt kriminella metoder, nu har han dock ändrat sig och kallar det sin åsikt istället för ”en sanning” som här ovan:

fsdhgfhdgfh

 

Notera att Ohlsson säger att han kan ge exempel på hur RG använder kriminella metoder, men han undviker att ge exempel:fhdfghjdfghjsfjf

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.6K
    Delningar