Dumheter

Hyllade den vita mannen för avskaffandet av slaveri – nu jämför hon Åkesson med Rosa Parks

Ilona Michaowski
Written by Bilan Osman

Vi alla minns väl Ilona Michaowski? Om ni inte gör det så kan ni bland annat läsa inlägget där vi skriver om hur hon tycker att vi alla ska ge den vita mannen lite cred, då det faktiskt var han som avskaffade slaveriet.

Nu har hon valt att gå steget längre. Antar att hon anser att hennes förra utspel inte var tillräckligt provocerande, och kände därmed att hon den här gången verkligen måste slå till. På hennes blogg där man kan läsa mer om ”hennes liv som läkare och sverigedemokrat” har hon valt att göra något så obehagligt som att jämföra Jimmie Åkesson med….wait for it… Rosa Parks. Ja, ni läste rätt. Rosa Parks, kvinnan som många menar är anledningen till att medborgarrättsrörelsen startade. Kvinnan som bestämde sig för att förtrycket mot svarta hade pågått alltför längre, och vägrade ge sin plats på bussen till en vit man. Kvinnan som var en inspiration till många, och inspirerade ingen mindre än en av de största antirasisterna genom tiderna – Martin Luther King. Den här historiska kvinnan anser Ilona är rimligt att jämföra med Jimmie Åkesson.

 

Att vara modig handlar inte om att säga det som anses vara rätt för stunden, utan att stå upp för det man tror på när det är som svårast att göra det. Historien är full av människor som vågat. Charles Darwin som vågade utmana kyrkan med sin evolutionsteori. Ignaz Semmelweis som vågade stå upp mot läkarkåren. Även Rosa Parks som vågade stå upp för sina rättigheter. Gemensamt med Åkesson var att de hade ett samhälle som motverkade dom, en mobb som hatade dom och en media som smädade dom. Men priset för deras mod belönades av historien.

 

Det här är fan skrattretande. I SD-politikerns värld är det på riktigt (för att låna lite SD-valretorik) passande att hävda att Jimmie Åkesson är vår tids Rosa Parks, som ska rädda alla stackars förtryckta sverigedemokrater mot den onda PK-maffian som inte vill ställa folk mot folk. Hennes vanföreställningar går så långt att hon t.o.m. är övertygad om att det kan finnas en chans att våra barnbarn får läsa om den modiga rassen från sölvesborg. Vem vet? Vi kanske även inför en SD history month i  Sverige som hyllar alla de som öppet vågade sprida deras människoförakt.

Ja, det är så absurt som det låter. Men kan man egentligen förvänta sig bättre? Kan man förvänta sig att en rasist ska förstå det lidande som bland annat svarta människor fått uppleva (och fortfarande upplever) som ett resultat av ett system och en struktur som rankar dem lägst. Och kan man egentligen förvänta sig att en person som ställer upp för ett parti vars existensberättigande är just samma hierarki som bestämmer vilka människor som har rätten att få leva här eller inte, ska förstå hur förjävligt det är att jämföra en rasist med en person som stod upp mot människor precis som Sverigedemokraterna.

Och för att avsluta med Ilonas egna ord:

När jag ser på Sverige och dess befolkning så ser jag ett kuvat folk som inte vågar, ett folk som tappat sitt mod. Men nu är det viktigare än någonsin att våga.

Även om vi inte har samma uppfattning av vad mod egentligen innebär, så håller vi med henne här. Nu är det viktigare än någonsin att våga. Om några veckor är det val och då ska vi våga visa vilket samhälle vi vill ha. Vi kan välja att ha ett samhälle som upprätthåller samma system som för 59 år sedan grep en kvinna för att hon vågade stå upp för ett förtryckt folk, eller ett Sverige där det verkar vara rimligt att jämföra det här modet med en rasses försök att skapa ett liknande samhälle.

o-ROSA-PARKS-QUOTE-570***UPPDATERING***

SD är också att jämföra med Gandhi enligt Ilona

10615479_10152565812827954_8378822628010850453_n

 


Stötta vår verksamhet
  • 24
    Delningar