Dumheter

SD-politiker målade ut unga kvinnor som kåta och fega försöker nu pudla – det går sådär

Igår berättade vi om SD-politikern Anders Östlund  som i ett debattinlägg på NA.se uppmanade unga kvinnor att inte göra abort med följande motivering:

Så en fråga till alla kvinnor under 25 år, som är för blyga för att våga fråga efter kondom, men för kåta för att låta bli –har ni inte tänkt på, att ni skulle kunna göra som den andra hälften av länets tjejer? Skippa p-pillrens ”alltid redo”, betvinga kättjan,granska grabben och låta honom tråna ett tag tills ni vet vad han går för. (Den man, som inte klarar av att skjuta upp behovstillfredsställelsen är ofta illa ute i många olika sammanhang, så den mannen bör ni i alla fall ändå undvika.) Ni kunde ju även skippa aborterna och skaffa er de barn ni förmodas vilja ha, nu när ni är unga och har all tid i världen till att ta hand om dem.

Idag försöker Östlund pudla efter massiv kritik från typ ALLA. Men vi vill hävda att det går sådär:

Jag har under dagen fått ta emot mycket kritik för formuleringarna i min artikel. Inslag i artikeln har uppfattats som att jag skulle vara kvinnofientlig. Detta vill jag avvisa med bestämdhet. Men jag håller med om att mina formuleringar varit mycket olyckliga, väl raljanta, direkt plumpa, men också att de har blivit tolkade med en annan innebörd än den jag avsåg.

Inte kvinnofientlig säger du? Hmm… Vi är skeptiska.

oprah

Men fortsätt för all del.

Att då inte uppmuntra till ökad kondomanvändning, för att i stället erbjuda p-piller, anser jag vara ett sätt att förleda ungdomar till ett ökat risktagande. Detta ville jag spegla och ifrågasätta, men jag valde uppenbarligen fel uttryck. I övrigt anser jag, att ungdomar, kvinnor och män skall ha samma möjligheter och rättigheter till att utforma sina liv så som de vill ha dem.

Nej, nej Östlund. Du var extremt tydlig i ditt ställningstagande och pudlar efter massiva påtryckningar både internt från SD(förvånande) och resten av svenska befolkning(inte förvånande). Östlund avslutar med att landstingets beslut att ge kvinnor P-piller är taget ur ett manligt perspektiv:

Men kvinnorna har ofta blivit särbehandlade och i det här aktuella fallet har landstingets p-pillerprogram utgått från ett manligt perspektiv, vilket jag tycker är orättvist mot kvinnorna.
Ge i stället kvinnorna modet, att kräva kondom av mannen, när det gäller nya bekantskaper.

Vi rekommenderar att ni läser Östlunds inledande artikel i sin helhet om ni inte redan gjort det. Därefter läser ni hans pudel och gör er egen bedömning om det är uppriktigt eller bara ett påtvingat tillgrepp efter massiv kritik.


Stötta vår verksamhet
  • 7
    Delningar