Dumheter

SD-politiker sur efter avslöjande – vi ger honom svar på tal angående fånig ursäkt

Här om dagen kunde vi på IRM avslöja att flera SD-politiker runt om i landet gillat en grovt rasistisk kommentar av bloggaren och SD-föreläsaren Ingrid Carlqvist. Kommentaren gick ut på att de hakkors som målats på Stockholmsmoskén egentligen bara var en protest då islam är samma sak som nazism. En av de SD-politiker som gillat kommentaren istället för att påpeka rasismen i uttalandet var SD-politikern och en av grundarna till SD:s fackförbund, Sven Pernils.

I slutet av vårat inlägg ifrågasatte vi Pernils kompetens som fackligt ombud vid fall där muslimer var inblandade. Detta gjorde vi såklart mot bakgrunden att Pernils inte sade ifrån när han fick grov rasism upptryckt i ansiktet. Vårt ifrågasättande fick Pernils att reagera och höra av sig till oss med en dementi vilket vi självklart publicerar. Men inte utan att han även får ett svar från oss/mig.

Konversationen är kopierad från Facebook:

 • Sven Pernils
  Sven Pernils

  Mitt ställningstagande i Ingrid Carlqvists inlägg handlade om idioten Anders Lindberg. Och ja, jag står fast vid att jag anser honom vara en idiot.

 • Sven Pernils
  04.01.2014 13:16

  Sven Pernils

  Tar fullkomligt avstånd mot attacken på moskén och andra byggnader som används av religiösa samfund.

  Hur detta skulle påverka mitt arbete att företräda en muslim i arbetsrätt får du gärna försöka förklara.

 • Henrik Johansson
  Henrik Johansson

  Vet du vad skillnaden mellan dig och mig är? Och varför jag i ärlighetens namn inte tror ett skit på dig. Det är ganska enkelt egentligen. Om en vän till mig skrev att en rasistisk attack(målade hakkors på en moské) bara var en protest mot att islam är samma sak som nazism. Då skulle jag:

  1. Skälla ut personen och fråga vad som gått snett i huvudet på personen och hur helvetet personen kan ha mage att skriva något dylikt

  2. Jag skulle genast radera personen från min FB och inte tilltala personen fortsättningsvis.

  Men vet du va du valde? Jo du valde att gilla kommentaren och inte yppa ett ord för att motverka den rasism som Ingrid Carlqvist sprider.

  Därför litar jag inte en sekund på dina ord. Därför ifrågasätter jag din kompetens som en facklig ledare. Därför ifrågasätter jag hur du kommer att agera den dagen en muslim kommer till ert ”fackförbund” och frågar om hjälp med till exempel diskriminering eller för att personen fått utstå grova kränkningar.

  Men vad vet jag, du kanske kommer att agera mot rasism när du får betalt för det eller blir ”tvungen” pga ditt framtida uppdrag som SD:s företrädare i den fackliga världen. Synd bara att du inte har det goda förnuftet att agera mot rasism på din fritid när du får den uppkörd i ditt ansikte….


Stötta vår verksamhet