Dumheter

SD presstjänst struntar i rasism från lokala politiker – lokal avdelning tar avstånd

Written by Henrik Johansson

Under tre dagar har vi skrivit om SD-politikern Gary Aelius från Sundbyberg som går totalt ”bananer” på Twitter där han attackerar allt från muslimer till människor med judisk bakgrund. Redan igår(söndag) kl 10 kontaktade vi Sverigedemokraternas pressekreterare för en kommentar, inte för att vi räknade med en kommentar, men det var värt ett försök. Vi skickade ett sms där vi beskrev vad Aelius skrivit på Twitter till Martin Kinnunen och Linus Bylund som självklart inte svarade. Vi försökte också kontakta dem via Twitter, men inget svar där heller.

cvcxvv

Det är inget nytt att SD vägrar svara på våra frågor eller avvisar debatter med oss, däremot trodde vi i vår enfald att man skulle kontakta SD Sundbyberg för att få dem att agera mot Aelius. Men när vi når ordförande i Sundbyberg Stefan Buncic visar det sig att ingen hört av sig till honom och han blir märkbart upprörd över det hans styrelsekamrat skrivit på Twitter.

Vi läste upp ett par av de citat Aelius skriver om muslimer och det uttalande där han kallar en kvinna för en judisk förrädare:

Hur ställer du dig till det Aelius skriver?

-Ja, jag måste ju ta mig ett snack med honom, sådana där uttalande får man inte göra, då får vi se till att han blir avstängd eller något annat. Men jag måste ta mig ett snack med honom.

Buncic tackar för att vi påtalar det som hänt och säger att han genast ska ta sig ett snack med Aelius. Det känns ju minst sagt märkligt att SD-riks inte påtalar att man har en lokalpolitiker som sprider en massa rasism för den lokala organisationen. Man hade ju lätt kunnat bekräfta eller dementera vårat påstående, men istället valde man att inte säga ett ljud.

SD:s presstjänsts agerande visar att man struntar fullständigt i rasistiska uttalanden så länge de inte når ”gammelmedia”. Ännu märkligare blir det att SD:s presstjänst i samma veva bemödar sig att bemöta påståenden av den rasistiska bloggen Dispatch International:

cvxcvxcvsdfgDet är tydligen viktigare att bemöta vad som skrivs på en rasistisk blogg än att bemöta och ta avstånd från sina rasistiska företrädare…

Alla Aelius uttalanden:

  1. SD-politiker spårar på Twitter – du är en självutplånande judisk förrädare
  2. SD-politiker står på sig – det är naturligtvis dumt att vara en självutplånande jude
  3. SD-politiker hotar att polisanmäla IRM – jag är ärekränkt!
  4. SD-politiker vill sparka ut svensk medborgare – vill du skända flaggan bör du sparkas ut

 


Stötta vår verksamhet